Okablowanie

Pozostały sprzęt przydatny w studio - mikrofony, harfy, gitary, kable, panele akustyczne, wzmacniacze, etc.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DanNaBitach
Pad1

Siema, robię ze znajomym studio nagraniowe - mamy już: mikrofon, interface z przedwzmacniaczem, mikser, kompresor i głośniki do odsłuchu. I tutaj bardzo ważne pytanie - jakie kable kupić, oraz jak to ze sobą połączyć ( co do czego )? Z góry dzięki.
Ende
Pad10

mikrofon --XLR-->interface --?*-->kompresor --2xjack-->mikser
głośniki --?**--> mikser

*co to za kompresor?
**jakie głośniki? jeżeli jakieś odsłuchy, to będzie pewnie 2xjack, jak jakieś głośniki na mały jack, to będziecie potrzebować przejściówki wyjście 2xRCA na wejście jack.
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

kompresor trzymałbym na wysyłce bo pozwoli ci to zgrać jednorazowo suchy i mokry sygnał na osobne tracki - do wyboru albo z returnem (czerwony) albo z wyjściem na interfejs (niebieski) przy odrobinie kombinacji możnba obydwa naraz :)

Obrazek
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
DanNaBitach
Pad1

Dzięki wielkie, właśnie o coś takiego mi chodziło :D
Awatar użytkownika
belleepoqueorg
Padawan

no i jakosc tegookablowania tez jest wazna (jezelinie najwazniejsza)
kable to klotz lub van damme - sa tez inne firmy ja preferuje te - zlacza XLR, jack itd tylko neutrik- starcza na lata - spawa tania nie jest ale nie bedziesz sie zastanawial czy moje kable sa ok??

oczywiscie kable najlepiej zarobic samemu - wtedy wiesz co masz - i prosze niekupujcie jakis tanich chinskich gotowców to tyle, odemnie
djservice by:
http://www.belle-epoque.org" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
bezcukru82@gmail.com
naprawa mikserów, zasilacze, kable (neutrik, klotz),
knoby, podzespoły zamienne vestax, technics....
ODPOWIEDZ