Skąd wziąć JJ OS

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

JJ OS jest systemem stworzonym przez byłego pracownika firmy AKAI - Japanese Jenius'a. Bez niego nie obejdzie się chyba żaden użytkownik MPC1000/2500.
Zarówno darmowe jak i płatne wersje tego systemu można pobrać tu MPC 1000 i MPC 2500
Awatar użytkownika
xoludus
Pad3

wiem, ze to troche nie ogarniete pytanie ale tak wiem na mpc500 nie ma jjos ale mam takie pytanie czy istnieje jakis rip albo pirat lub program ktorym mozna edytowac ten os by wspolpracowal z 500?
Niech MOC energicznie będzie z wami, nocami & dniami!
https://soundcloud.com/xoludus" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

nie słyszałem o niczym takim :)
Awatar użytkownika
depzidepz
Padawan

Ten JJ os to jeden z Wersji Free czy jest szansa że premium ? :)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Tu masz dla tysiaka JJ OS MPC 1000, a tu dla 2500 JJ OS MPC 2500.
Masz tam zarówno wersje free i płatne. Dla formalności i utrzymania prawidłowej nomenklatury - nie ma czegoś takiego jak JJ OS w wersji premium ;)
karman
Padawan

Wreszcie przyjechała do mnie MPC 1000, widzę że ma oprogramowanie Ver.2.13 - pewnie Akai. Jaki soft zainstalować na początek ? Widzę, że są wersje free i płatne. Zaczynam od zera z MPC i będę wykształcał pewne przyzwyczajenia :) a nie wiem na ile soft modyfikuje podejscie do tematu.
https://soundcloud.com/krmn_prod/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Polecam wskoczyć od razu na JJa. Natomiast odnośnie wersji - free vs płatna to już zależy od ciebie. Generalnie darmowa jest jak najbardziej wystarczająca, ja mam cały czas i nie narzekam.
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

zainstaluj sobie obydwie i porównaj... w płatnej która jest nieopłacona nie możesz zapisywac projektów ale pobawić sie możesz jak najbardziej :].

@dudi - heheh staary poczytałem ostatnio forum - PACZE i widze że ludzie nawet darmowego nie mogą ogarnąć więc pomyślałem sobie a co mi tam... też go na oczy nie widziałem więc zrobię serię filmików pt. "WTF czyli JJ po raz pierwszy". Podszedłem do nagrywania "na kozaka" i.... nie ruszyłem nawet z bębnami :/ - tam nie ma nawet takiej podstawy jak AMP Envelope heheh - jak siądziesz na płatnego to juz nie ma powrotu...:P
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

powiadasz?! to chyba jednak muszę hajsy odłożyć :P albo przynajmniej wrzucić sobie testowo i zerknąć co i jak skoro i tak nie wychodzę poza MPC (no... poza hardware'owe zabawki)

EDIT:
teraz dopiero uruchomiłem szare komórki - jest w darmowym JJu AMP Envelope :)
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

totepady pisze:jak siądziesz na płatnego to juz nie ma powrotu...:P
święte słowa własnie się przesiadłem, bawię się i stwierdzam zostaje przy OS3 na jakiś czas hahaha :D szybciej się hula po wszystkim i jest przejrzysty dla mych oczu ;) 5! za uświadomienie mi tego ;D
dudi pisze:jest w darmowym JJu AMP Envelope :)
potwierdzam ;)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Kupiłeś rybsą? Zmuszacie mnie panowie do pozbycia się 3 stówek ;D
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

zobaczymy na jak długo komunikat z hasłem mnie nie zirytuje ;D
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Ale nie zapiszesz nic jak nie kupiles, to mysle, ze do pierwszego projektu haha
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

bekę kręcę :D ale kusi bardzo :)
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

ja sobie dałem spokój z trójką...nowsze nie zawsze znaczy lepsze :) Cięcie najprzyjemniejsze jest w OS2XL - hands down :)
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

przekonałeś mnie :) biere :D
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

heheh Rybsą...jak nie masz co z sianem robić to ja przytulę parę banknotów heheheh ; D
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

hahaha ostatnie moje kieszonkowe dałem na tego jj os-a ;D a powiedz mi taka rzecz, hasło te same mogę użyć na os3 czy jak to jest?
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

tak...jedno hasło odblokowuje wszystkie wersje :D - powodzenia w rozkmince..jak coś to służę pomocą i czekamy na opinie Outsider'a heheh
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

dzięki, w razie co się zgłoszę :D wczoraj troszkę się bawiłem ta 3, fakt jest ze funkcja TRIM mnie troszkę zdziwiła i niezbyt mi pasowało ciąć sampla, może to kwestia przyzwyczajenia, ale funkcja GRID EDIT mnie !@#$%^&* pozytywnie :)
ODPOWIEDZ