Maschine mikro w Cubase 5
-
- Padawan
Witam zastanawiam się czy da się używać Maschine mikro w programie cubase5 jako oddzielnego kontrolera. Chodzi mi o to aby można było używać jej do tworzenia perkusji w programie. Sprawdzałem na necie ale nie znalazłem odpowiedzi może któryś z was mógłby mi pomóc?
- DonPadzior
- Admin
na maschine wciśnij SHIFT + CONTROL
EDIT : nie doczytałem że masz mikro.....SHIFT + F1 (MIDI)
EDIT : nie doczytałem że masz mikro.....SHIFT + F1 (MIDI)
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- DonPadzior
- Admin
1.
W trybie MIDI, Maschine działa jak zwykły kontroler (np.MPD) i nie posiada wbudowanych dźwięków...
Co do zwykłego trybu to z głównego kanału Maschine zrób sobie wysyłkę na nowy kanał audio gdzie będziesz nagrywał to co wychodzi z Maschine...
Swoją drogą instrukcja nie boli bo jest tam wszystko dokładnie opisane a na kanale NI na youtub'e wszystko slicznie wytłumaczone...
2.Kaszpir wrote:Witam zastanawiam się czy da się używać Maschine mikro w programie cubase5 jako oddzielnego kontrolera. Chodzi mi o to aby można było używać jej do tworzenia perkusji w programie. Sprawdzałem na necie ale nie znalazłem odpowiedzi może któryś z was mógłby mi pomóc?
Najpierw się musisz zdecydowac czy ty chcesz uzywać maschine jako kontrolera (pytanie nr.1) czy kontrolować maschine (pytanie nr.2) bo to są dwie różne rzeczy .Kaszpir wrote:Dobra w cubase tworze ścieżkę midi mam włączone na maschine opcję midi ale nie da się zagrać dźwięków z kolei gdy dodam kanał instrumentu mogę nagrywać dźwięki ale ich nie słychać xD
W trybie MIDI, Maschine działa jak zwykły kontroler (np.MPD) i nie posiada wbudowanych dźwięków...
Co do zwykłego trybu to z głównego kanału Maschine zrób sobie wysyłkę na nowy kanał audio gdzie będziesz nagrywał to co wychodzi z Maschine...
Swoją drogą instrukcja nie boli bo jest tam wszystko dokładnie opisane a na kanale NI na youtub'e wszystko slicznie wytłumaczone...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.