Efekty

Opinie i pomoc w obsłudze MPC5000.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pabloone
Padawan

Siema. Moje pytanie dotyczy efektów. Może mi ktoś wytłumaczyc w jaki sposób moge używać więcej niż 8 efektów na raz? Każdy bus ma 2 miejsca ,a busów mamy 4 wiec jeśli chcę dodać 9 efekt muszę zmienić z set 1 na set 2 czy jakoś tak i znowu mogę wtedy wrzucić 8 efektów. Kiedy to robię cały bit traci wszystkie efekty z seta1 a mnie trafia dosłownie :) . Co zrobić żeby efekty których używałem w set1 nie przestawały działac po zmianie na set2? Prosze o pomoc.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Pewien nie jestem, ale coś mi się zdaje, że nie da się tego zrobić. Niemniej najlepiej jak to potwierdzi ktoś kto ma 5 tysi na stanie.
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

pabloone pisze:Kiedy to robię cały bit traci wszystkie efekty z seta1 a mnie trafia dosłownie :) . Co zrobić żeby efekty których używałem w set1 nie przestawały działac po zmianie na set2? Prosze o pomoc.
nie da się.... set to jest taki jakby patch z zestawem efektów i jednocześnie może być aktywny tylko jeden. Wyobraź to sobie jako taki snapshot twojego miksera kltóry ma tylko 8 slotów, ustawiając jeden snapshot nadpisujesz drugi...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
pabloone
Padawan

Kurde ja sie tu spodziewałem jakiegos banalnego rozwiązania o którym nie miałem pojęcia a tu klops :/ Dzieki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

I tak masz lepiej niż w niższych modelach, gdzie można dać tylko 2 efekty na raz :)
ODPOWIEDZ