Witam,
Posiadam MPC 2500 SE, zawsze jak zgrywałem beaty robiłem to ścieżka po ścieżce dwa kable w stereo out w MPC prowadzone do wejść w karcie dźwiękowej. Kupiłem nowy interfejs, który ma 8 wejść i chciałbym w jednym czasie zgrywać kilka ścieżek, czy ktoś mógłby mnie naprowadzić jak należy to zrobić? Póki co podpiąłem kable pod wyjście w MPC i pod wejścia w interfejsie, a teraz kombinje.. Pozdrawiam
Zgrywanie beatów, kilka śladów na raz
- b0b
- Pad7
MODE -> Mixer -> L/OUT i u góry nad każdym padem wybierasz, na które wyjście ma "grać"
12, 34 itd. to masz stereo, czyli wtedy 1 - lewy kanal i 2 - prawy kanal
a
1, 2, 3 itd. to będziesz miał mono z jednego wyjścia
a oczywiście
ST to główne wyjście
A teraz pochwal się jaki interfejs sobie kupiłeś : )
12, 34 itd. to masz stereo, czyli wtedy 1 - lewy kanal i 2 - prawy kanal
a
1, 2, 3 itd. to będziesz miał mono z jednego wyjścia
a oczywiście
ST to główne wyjście
A teraz pochwal się jaki interfejs sobie kupiłeś : )
- dabek
- Pad5
Udało mi się dostać w niezłej cenie RME Fireface 400, dopiero zaczynam się z nim zaprzyjaźniać
dzięki za odp. więc tak to działa, myślałem na początku, że będzie trochę łatwiej, na zasadzie 1 track --> 1 wyjście do 1 wejścia
wszystko śmiga, dzięki : ) ale jeszcze trochę zabawy za nim cały beat zaczne zgrywać w jednym momencie, szczególnie jeśli chodzi o zgrywanie śladu stereo (sampel)
dzięki za odp. więc tak to działa, myślałem na początku, że będzie trochę łatwiej, na zasadzie 1 track --> 1 wyjście do 1 wejścia
wszystko śmiga, dzięki : ) ale jeszcze trochę zabawy za nim cały beat zaczne zgrywać w jednym momencie, szczególnie jeśli chodzi o zgrywanie śladu stereo (sampel)
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2013, 21:30 przez dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: edytuj posty
Powód: edytuj posty
- dabek
- Pad5
to jeszcze większy, wydaje się git. Korzystałem do nie dawna z focusrite saffire 6 usb, teraz powinno być o wiele wygodniej. Dałem dwójaczka, ale w sklepie kosztuje czwórke więc całkiem spoko cena wyszła, a akurat tyle było przeznaczone na kartę. Na czym Ty pracujesz i do czego się przymierzasz ? Widzę, że też siedzisz na MPC 2500 kupowałeś JJOS czy standard ? Dzięki jeszcze raz za pomoc w kwestii zgrywania śladów.