Witam.
Jakiś czas temu dopytywałem o MPC1000 no i klamka zapadła. Wybór padł właśnie na nią i czekam już na przesyłkę : ]
Mam od razu pytanie. Chodzi o tworzenie programów do tego modelu. Kiedyś jak byłem szczęśliwym posiadaczem MPC2000 to znalazłem w internecie soft do tworzenia programów. Można było zrobić sample z jakiegoś syntezatora vst na kompie, powkładać je do programiku zapisać, wrzucić na dyskietkę i śmigało w MPC. Pytanie brzmi czy do 1000 też jest coś takiego. Zgrał bym sobie parę brzmień Direct Wavem w FL i zrobił parę takich programów do swojego nowego nabytku. : ]
PS.No jeszcze jedno małe pytanko tak totalnie przy okazji. Mam na dyskietkach jeszcze parę projektów ze starej maszynki(MPC2000). Czy jest możliwość otworzenia tych projektów gdybym zgrał je na kartę pamieci do MPC 1000 ? Będzie to kompatybilne ?
Tworzenie progamów.
- seba2stian
- Pad1
- pietruh
- Pad12
Ze strony akai :
Kod: Zaznacz cały
MPC2000/2000XL SEQ (saved as MID file only), WAV, SND, PGM (Most parameters of PGM file can be loaded.)
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in
- seba2stian
- Pad1
Sam znalazłem ten program a że że programy z 2000 są kompatybilne z 1000 to powinno śmigać. Jak tylko dostanę maszynkę to potwierdze info : ]
Aha program nazywa się po prostu MPC Editor jeżeli ktoś by kiedyś szukał bo na forum chyba o nim nie widziałem.
Aha program nazywa się po prostu MPC Editor jeżeli ktoś by kiedyś szukał bo na forum chyba o nim nie widziałem.
- DonPadzior
- Admin
Zwykły OS nie jest do końca kompatybilny z JJ w związku z czym wszystkie te programy jak: MPC Editor, MPC Maid, Bluebox, Pad 187 itd.. nie do końca sa kompatybilne z JJ'em a poniważ bez JJ'a raczej daleko nie zajedziesz to :
http://jjseq.web.fc2.com/
http://jjseq.web.fc2.com/
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.