Czesc, dzis zakupilem mpc 500 na mega zajawce, fajnie dorwalem bo od ziomeczka, i ogolnie moje pytanie tyczy sie tego, jak zrzucic jakies sample na to oraz jak ciac sample przez to chyba hopowanie to sie nazywa czy jakos tak haha, szukalem na necie ale jakos nie jasnie tlumacza, iz jestem zielony w tym, to potrzebuje jakiejs wiekszej pomocy!
big up dziekowka!
Potrzebuje pomocy
- dudi
- Pad16
Zacznij swą przygodę stąd: http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=16&t=197" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Padawan
nie moge edytowac, nie wiem czemu!
no wiec tak, znow mam ten sam problem z wrzucaniem sampli na pady, kilka razy mi zaskoczylo i wchodzily, teraz powtarzam ta sama czynnosc co zawsze czyli, mode -> load -> samples, wybieram sampla, do it, wybieram pad, do it, zaakceptowane a na padzie nic nie ma, nie moge nic o tym znalesc, nie wiem co robic, ale w sumie jak na 1szy dzien z mpctka to sobie radze !
no wiec tak, znow mam ten sam problem z wrzucaniem sampli na pady, kilka razy mi zaskoczylo i wchodzily, teraz powtarzam ta sama czynnosc co zawsze czyli, mode -> load -> samples, wybieram sampla, do it, wybieram pad, do it, zaakceptowane a na padzie nic nie ma, nie moge nic o tym znalesc, nie wiem co robic, ale w sumie jak na 1szy dzien z mpctka to sobie radze !
- dudi
- Pad16
bo jest na to 15 minut po napisaniu postuSzorek pisze:nie moge edytowac, nie wiem czemu!
Nie wiem co ty dokładnie robisz w podkreślonym przeze mnie momencie, ale może to też zrobić w taki sposób, że wbijesz w mode + load i wybierasz próbki, które chcesz załadować (możesz je odtwarzać przytrzymując PLAY) a jak wybierzesz samplek, dajesz DO IT i wybierasz pada pod którym ma być próbka i już.Szorek pisze:ta sama czynnosc co zawsze czyli, mode -> load -> samples, wybieram sampla, do it, wybieram pad, do it, zaakceptowane a na padzie nic nie ma, nie moge nic o tym znalesc, nie wiem co robic, ale w sumie jak na 1szy dzien z mpctka to sobie radze !
- DonPadzior
- Admin
VU dobry gwiazdor hehehehe na propsie
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- pietruh
- Pad12
Czy ja wyczuwam wyzwanie ?!dudi pisze: MPC to nie fabryka amfetaminy
Ogólnie to na jednym loopie (jednej części) jak zrobisz bit to tak cienko trochę więc lepiej coś urozmaicić, bo będą ci truć dupę tak samo jak mi
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in