Okej, a więc mam Numarka tt1625 i mam do niego igłę Ortofon Pro s. Jak ja mam to ustawić, żeby grało dobrze?
I jeszcze, jak ustawiłem (tak na oko dobrze) to grało i na mpc jak odsłuchałem to tylko na prawą słuchawkę dawało dźwięk a na lewą nic nie dawało (sprawdzałem na 2 płytach i to samo) to chyba nie powinno tak być co nie ?
Słuchawki działają dobrze od razu mówię i wszystko dobrze podpięte
Jak to cholerstwo ustawić ? (Numark tt1625)
- pietruh
- Pad12
Dobra pany dałem radę
Dobrze gra
Gdyby ktoś też miał problem to :
B0b :
wiadomo
Dobrze gra
Gdyby ktoś też miał problem to :
Z takiej jednej stronki4)Dociążenie – Każdy system ma indywidualne optymalne dociążenie (np w przypadku wkładek firmy Ortofon , z reguły jest to przedział od 2 do 5 gramów). Ale tutaj też możemy posłużyć się metodą „na zdrowy chłopski rozum”. Najważniejsze jest, aby system grał selektywnie. Selektywnie, czyli bez przesteru. Musimy wytężyć ucho, i sami ocenić czy wkładka gra dobrze – gdy będzie za bardzo dociążona, będzie się przesterowywać, a dźwięk będzie mało przejrzysty. Gdy będzie za mało dociążona – dźwięk będzie słaby, zgubią się niektóre pasma, a całość będzie brzmiała mizernie. Można też ocenić dociążenie wkładki metodą „na oko” – gdy szoruje po płycie, to ewidentnie oznacza, że jest za mocno dociążona.
B0b :
wiadomo
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in