Witam koneserów.Potrzebuje waszej pomocy!!! otóż jutro bede posiadaczem mojego pierwszego akai mpc2500 do zestawu dochodzi mój numark PT-01 USB do którego koniecznie musze dokupic mixer jak i interface audio i... tutaj niewiem na jaki sie zdecydować czy:focusrite scarlett 2i2/2i4,albo akai EIE Tabletop I/O USB/Midi/Audio lub coś z Alesis-a,czy coś z Presonusa?jakies sugestie...podpowiedzi...Pozdrawiam
Ja mam 2500 do gramca przedwzmacniacz monacora to idzie -> behringer xenyx1002 i stamtąd leci do scarlett 2i2. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, z tym że do midi mam osobny sterownik, więc można by się zastanowić nad 2i4. Na interfejsy akai ludzie ogólnie narzekają. Na focusrite'a raczej nie spotykam.
Jeśli chcesz połączyć klika urządzeń naraz, niedużym kosztem to mikser+mały interfejs (ja tak mam), bo można też kupić po prostu interfejs z wieloma wejściami i wyjściami np. scarlett 18i20, wtedy nie będziesz raczej potrzebował miksera.
I u mnie teraz to tak wygląda z tym, że: zamiast miksera z USB, mam tego behringera i kable z main out idą do scarletta 2i2 i z interfejsu dopiero na monitory.
A z osobnym sterownikiem chodzi o to, że mam taki osobny kabel midi/usb że podłączyłem microkorga do PC bezpośrednio. A w scarlett 2i4 masz też midi to można to podłączyć do interfejsu po prostu.
Zadawaj nowe pytania w nowych wątkach, ten temat podzieliłem sam. Tu masz linka do swojego pytania: http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=18&t=1440" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow