Jak w tytule, zgrałem sampla na mpc, włączam MODE PAD 6, pokroiłem go na 16 sekwencji, i chciałbym teraz przypisać po kolei sekwencje numerycznie do padów.
(co oznacza COUNRT , RECHOP)
w oknie gdzie jest podzielona ścieka na 16 sekw. w lewym górnym rogu, /St: 0 - End : 82.549 Region:1
czy tutaj jest coś nie tak?
teraz już nie pamiętam jak to jest z starym JJ OS ale musisz zrobić EDIT później F2 DO IT i utworzyć nowy pgm czyli Create new program zaznaczyć YES jak coś namieszałem to poprawcie mnie a nie chce mi się instalować starego OS peace
a gdzie mam to sprawdzić czy dzialam na Osi'e czy JJu? male
przejezyczenie" literowe, ale w dalszym ciagu nie wiem co one oznaczają. z tym serwisem to na poważnie?
mam tylkoAKAI 2500 , 128, installed. chyba faktycznie, coś mi się pokiciało, z tym convertem. a co do przypisywania sampli? przytrzymuje pad, po pokrojeniu, ale jak go zapisac zeby tam został?
no już tak robiłem, kółkiem wybrałem próbkę, przytrzymuję pad, i nic. chyba , ze.. istnieje mozliwosc ze zapisało sie gdzies? gdzie niemoge tego znalezc?
Jak masz pod padem próbkę to musi działać. Skąd masz sample - wgrywałeś na kartę, czy łapałeś na MPC w record in'y? Jak to pierwsze to pliki mają odpowiedni format - 16 bit, 44.1kHz?