Remix Koll G rap feat Nas - Fast life [soundcloud]https://soundcloud.com/taktakus/remixkoolgrnasfastlife[/soundcloud]
Konstruktywna krytyka mile widziana .
Remix
- piotraz
- Pad6
jakieś ciche to, ale dobrze idzie, na czym klepiesz?
https://soundcloud.com/createdinmind" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Pad1
Nie no to był taki głupi żart ... co by sprawdzić reakcje ... . Aktualnie moje zaplecze to fl 8 , cooledit , stary komp 2ghz proc . 1500 ram , wzmacniacz i głośniki od mini wieży więc tak minimalistycznie . Jakiś rok temu sprzedałem mpc1000 spoko sprzęt . Właśnie , ktoś wie może czy jest opcja odpalić projekty z mpc za pomocą komputera i jakiegoś oprogramowania ?
- dudi
- Pad16
Edycja programów, czyli tak jak mówisz - przypisanie sampli pod konkretne pady i reszta dobrodziejstwa, które ta część menu MPC nam daje. Chcesz cały bit, czy chcesz go dopracować, bo jak to pierwsze to możesz mi podesłać co tam masz, wrzucę to do siebie i ci zgram do WAVa, jak to drugie to niestety nie jestem w stanie pomóc, bo na cudze trackouty nie mam zacięcia, bogdyżponieważ muszę pojedynczo wszystkie ścieżki zgrywać.
- dudi
- Pad16
Nie ma sprawy, wrzuć paczkę w spakowanym archiwum na mediafire i podrzuć mi na admin@mpc-forum.eu linka. Daj też znać jak długie te bity ci pozgrywać - standard na 2 zwroty starczy?
-
- Pad1
Wiesz, ja masteru to w ogóle nie robię . Ścieżkę master w fl u mam pustą zazwyczaj. Fakt cichy ten remix cały, czytałem w gazecie Estrada i studio, że ludzie narzekają na ciche mixy co nie do końca jest uzasadnione, bo przy profesjonalnym masteringu wyciąga i koryguję się wszystkie niuanse, co przez za głośny mix może być bardzo utrudnione lub nawet nie możliwe . Zastosuję twoje wskazówki zobaczymy jak to zagraDudus wrote:compresor i maximizer dodawaj przy masterze w FL
- dudi
- Pad16
Zasadniczo eksportowane ścieżki nie powinny przekraczać -3dB, więc to nie musi być jakaś duża "przestrzeń".Znudzony wrote:Dudus wrote:przy profesjonalnym masteringu wyciąga i koryguję się wszystkie niuanse, co przez za głośny mix może być bardzo utrudnione lub nawet nie możliwe