OnlyVinyl
-
- Pad1
Witajcie! Ostatnio jakoś nie miałem weny..Szukałem sampli ale wszystko brzmiało..No płasko..Jednak jakość yt nie jest powalająca, nawet z najlepszym masteringiem na świecie..A że mam mało winyli to raczej już sie za to nie zabieram.Ale pożyczyłem od przyjaciela przedwzmacniacz do mojego starego gramofonu żeby sobie słuchać tego poprostu.No i jakoś była powalająca.Postanowiłem jakimś prawem wyklepać bit , ale tylko z winyli..Głównie chodziło o perkusje która jak każdy wie , z winyla brzmi najlepiej A więc macie mój projekt Only Vinyl.[soundcloud]https://soundcloud.com/emproduce/vibe[/soundcloud]
-
- Pad1
A tak poza tym macie jakieś fajne patenty na werbel? Stope potrafie w miare zrobić ale najgorzej z werblem.Co robicie żeby porządnie działał? Oprócz dobrego dobrania sampla oczywiśćie
Taak , Ty Dudi
Taak , Ty Dudi
Last edited by dudi on 10 Oct 2013, 21:43, edited 1 time in total.
Reason: edycja pościków się kłania
Reason: edycja pościków się kłania
- dudi
- Pad16
wujcio jawnie hejtuje ripowanko z jutjubka
EDIT:
werbel przede wszystkim trzeba spasować z brzmieniem sampla i stopy, żeby nie odstawała. Nad jej miksem trzeba popracować standardowymi technikami ninja typu może kompresorek, może filterek, może EQ, a może nawet i nic. Rzucę złowieszczą formułkę, że wszystko zależy od próbki
EDIT:
werbel przede wszystkim trzeba spasować z brzmieniem sampla i stopy, żeby nie odstawała. Nad jej miksem trzeba popracować standardowymi technikami ninja typu może kompresorek, może filterek, może EQ, a może nawet i nic. Rzucę złowieszczą formułkę, że wszystko zależy od próbki
-
- Pad1
NIee no nie hejtuje..Sam pare lat robiłem z yt więc nie moge tego zhejtować.Mówie tylko o jakości...A yt do praktykowania bitów jest najlepszy.Masz tam wszystko.Ale jednak robić produkcje na bardzo poważnie to raczej nie yt..Bębny z YT rzadko są ciekawe
- dudi
- Pad16
W sensie, że ja hejtuję bogdyżponieważ mierna jakość męczy mnie tak, że nie daję rady komfortowo sobie dłubać. Raz jeden jedyny zgodziłem się popracować na takich samplach podesłanych przez koleżkę i nigdy więcej! A bębny... dla niektórych pewnie brzmią oldskulowo jak z eski albo sp, ach krejzole
-
- Pad1
Dudi , ale wiesz , na kompie możesz jeszcze ładnie oczyścić dźwięk ;pp Gdybym zgrywał z gramofonu prosto na MPC to by było zbyt surowe.A tak to wrzuce jeszcze do Adobe Audition i tam coś dodam ciekawego.
Pietruh z tą stopą to Ci powiem że miałem problemy Bo na początku była zbyt "mocna" i robiła przestery w sumie niezależnie od tego jak była głośna.To musiałem ściszyć 'sampello' i troche sie w tym pomotałem..A werbel to jak koledzy mówili , chyba nie pasuje
Pietruh z tą stopą to Ci powiem że miałem problemy Bo na początku była zbyt "mocna" i robiła przestery w sumie niezależnie od tego jak była głośna.To musiałem ściszyć 'sampello' i troche sie w tym pomotałem..A werbel to jak koledzy mówili , chyba nie pasuje