Brakuje mi kilka sekund:)

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
Leonidaf
Pad1

Panowie,pytanie dotyczy recording'u!To znaczy mam zgrany sampel który łącznie posiada 10,z hakiem sekund.Włączam nagrywanie w Tsig'nem 4/4(tutaj jest pewnie jakis błąd?ale próbowałem na mnóstwo sposobów no i się zakręciłem :niepewny: ) więc do rzeczy...kiedy zaczynam odgrywać sampel(ja nie zdąże wcisnąć pad3) a on juz przerzuca REC+PLAY START na OVER DUB-czas recording'u jest zdecydowanie za krótki i zapetla go w kakafoniczny niezdozniesienia utwór :P .A ja chciałbym zapętlić sampelik ten 10coma z hakiem i do niego wystkukać perkę.(T.C mam na 1/16,a prędkość 120.0-czy to nie zawiele?).Co robić.....
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

tempo zmniejsz....
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Leonidaf
Pad1

ale na ile?jakaś sugestia?
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

Obrazek

Im dłuższy sampel tym wolniejsze tempo musisz miec żeby zmieścić się w danej jednostce czasu lub barów... nie znam dokładnej długości twojego sampla - nie wiem... kombinuj :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Leonidaf
Pad1

stary nie wiedziałem!nie musisz odrazu być taki sardoniczny :) ale i tak dzięki.
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

jak mnie poznasz lepiej to bedziesz wiedział.... :P :P :P
Awatar użytkownika
b0b
Pad7

[quote="totepady"]Obrazek

HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA :D
Leonidaf
Pad1

I z czego się tak !@#$%^&* mać śmiejecie?chciałbym zapytać czy każdy z was był na początku taki wiracha w mpc? itp... przypuszczam,że... "Jak goły święty turecki",ale "I nauka czasem głupim człowieka czyni".Myślałem,że to forum zrzeszone jest przez wyrozumiałych,serdecznych i pomocnych ludzi?jednak zawsze w stadzie normalnych musza sie trafić jakieś barany!!!Bawi was to...a mnie teraz to co do was pisze >< >< >< szkoda sie rozpisywać...na dwóch dumb jock's :P :P :P
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

Obrazek

Nie bij.... pod obrazkiem masz wytłumaczone a w związku z tym wychodzi na to że mam w sobie coś z tych wyrozumiałych i pomocnych, to że mam też w sobie coś z dr.house'a.... deal with it... :D :D :D
Jeden obrazek na rozluźnienie sytuacji jeszcze nikogo nie zabił (dwóch popełniło samobójstwo ale to ponoć przez niski poziom forum) więc nie ma się o co spinać bo nikt nikogo tu nie ma zamiaru wyśmiewać... a jeżeli masz problem z satyrą to proponuję....

Obrazek

:D :D :D
Leonidaf
Pad1

weź sobie nie pochlebiaj dr.House :D :D :D jedynie co pewnie z niego masz to krzywą laske :D :D :D to mam być satyra?raczej podrzędny na montparnasse teatrzyk.Widze,że polecasz mi coś z czego korzystasz :D :D :D Dziękuje nie skorzystam .
Awatar użytkownika
piotraz
Pad6

Obrazek
^ Nie przeklinaj tak, to nie ławka w parku przy browarku tylko poważne forum ;). A jak masz sprzęcicho za pare tysi i masz problem żeby ogarnąć co to jest tempo, to się nie spinaj tylko podziękuj, że ktoś chce Ci pomóc
https://soundcloud.com/createdinmind" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Leonidaf
Pad1

ale kwejkowe "ja !@#$%^&*"nie jest przekleństwem?...wow...co za pastisz!!!
Awatar użytkownika
b0b
Pad7

Hhahaha ziomuś, ja w ogóle z Ciebie nie polewałem tylko z totepady za ten obrazek :D Ja też byłem/jestem cienki jeszcze z wiedzą, także nie spinam dupy o to :D Wyluzuj, bo forum jest takie jak piszesz:
zrzeszone jest przez wyrozumiałych,serdecznych i pomocnych ludzi
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

totepady pisze:dwóch popełniło samobójstwo ale to ponoć przez niski poziom forum
3, ale już nawet wiem dokładnie dlaczego :)

Leonidaf, spuść z tonu, bo nikt tu oprócz ciebie nie ma spinki. Totepady po prostu użył obrazka, który źle odebrałeś, ale odpowiedź udzielił i to najtrafniejszej z najtrafniejszych. Jakby chciał cię obrazić to nie byłoby odpowiedzi (i raczej tez nie byłby moderatorem ;>).
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

totepady pisze:dwóch popełniło samobójstwo ale to ponoć przez niski poziom forum
hahahahahhahahaha padłem i wstać nie mogę :D
Fatality i od razu K.O.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
ODPOWIEDZ