Koledzy mam pytanie,
Czy ktoś używa MPC-R na scenie bez komputera?
Czy wogóle jest to możliwe?
Gram na klawiszach i potrzebuje PRO samplera do odpalania bitów i sampli ze sceny nie tworzenia muzy na żywo?
dzięki za pomoc
BRO
MPC REN na scenie.
- DonPadzior
- Admin
nie da rady....
Music Production CONTROLLER
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Padawan
to nie źle controler za ponad 3 tysie, a znasz jakiś markowy PRO sampler, do grania bez kompa na scenie?totepady wrote:nie da rady....
Jak grasz na klawiszach to może Roland s10 ?? Niewiem jaką muzykę robisz, ale myślę, że powinieneś się też zainteresować korgiem ELECTRIBE, albo Roland SP-555. Roland mv 8800 na scenę ?? Yyy niesądzę, to maszynka raczej typowa do studia
-
- Padawan
a czy ktoś pracuje na MPC 2500 i może coś więcej powiedzieć, zależy mi na maszynie niezależnej na scenie. Do odpalania sampli i beatów. Rozumiem że możnana niej pracować w domu z komputerem a potem poprostu zabrać pod pachę i z tymi soundami iść na GIG.
jakość, sygnał, ogólnie czy gra. Czy jest coś lepszego. Jakieś słabe strony.
Byłbym wdzięczny będe nie długo decydował o zakupie.
thanks
BRO
jakość, sygnał, ogólnie czy gra. Czy jest coś lepszego. Jakieś słabe strony.
Byłbym wdzięczny będe nie długo decydował o zakupie.
thanks
BRO
- dudi
- Pad16
2500 nie potrzebuje komputera, jedynie do zgrania sampli, poza tym jest to standalone maszynka. Wszystko zależy jakie długie próbki chciałbyś odpalać, bo maks rozszerzona MPCtka jednorazowo może mieć w pamięci 12 minut w stereo i dwa razy tyle w mono. Oczywiście na karcie/dysku możesz mieć grube gigabajty sampli, ale wszystkiego na raz nie wczytasz, bo ogranicza cię te 12 minut.
Jakość, sygnał... cyfrowe rzeczy to są... śmiga.
Jakość, sygnał... cyfrowe rzeczy to są... śmiga.
- jacai
- Pad7
MPC 500 małe i poręczne ale mniej rozbudowane, MPC 1000 pomiędzy 500 a 2500. trochę większe ale zasadniczo ma wszystkie funkcje 2500 a do występów na scenie sądzę, że zdecydowanie wygodniejsze ze względu na gabaryty, potem MPC 2500, 4000 i 5000. tylko im dalej w las tym większego klocka masz A mobilność spada.
Wszystko co załadujesz sobie na kartę/dysk/płytę CD, DVD ( w przypadku MPC 2500 SE, 4000 i 5000) w formacie WAV 44,1 KHZ , 16 bit możesz potem odtworzyć, przycinać, modyfikować etc etc. Sygnał możesz sobie pchać przez dżeki albo czincze. Jak dla mnie MPC to maszyna legenda więc nie mam się czego czepić.
Wszystko co załadujesz sobie na kartę/dysk/płytę CD, DVD ( w przypadku MPC 2500 SE, 4000 i 5000) w formacie WAV 44,1 KHZ , 16 bit możesz potem odtworzyć, przycinać, modyfikować etc etc. Sygnał możesz sobie pchać przez dżeki albo czincze. Jak dla mnie MPC to maszyna legenda więc nie mam się czego czepić.
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;