Zapomniałem.. Potencjometr potrzebny do mpc 1000
Potencjometr - Czy jest możliwość kupienia w Polsce?
-
Waski
- Pad1
Elo! Pytanie do forumowiczów jak w temacie. Czy można kupić taki potencjometr w Polsce? Chodzi mi o tą główną gałkę. Jeżeli tak, to jakie parametry ma taki element? Pozdro!
Last edited by dudi on 11 Oct 2013, 19:57, edited 1 time in total.
Reason: edytuj posty
Reason: edytuj posty
- dudi
- Pad16
Chodzi ci o samego knoba? W Polsce może być ciężko, ja nie kojarzę nigdzie takich elementów w stałej sprzedaży. Na mpcstuff $7 tylko wysyłka $20. Jakby cię nie piekliło za mocno, to ja może bym się przyczaił na thick pady i byśmy razem zamówili, ale nie jestem pewien kiedy mogę mieć wolne siano na ten akurat zakup.
- therecording
- Pad1
Jeśli dobrze poszukać na mpc-forums.com to myślę że można znaleźć dokładne parametry i spróbować znaleźć taki w sklepie w Polsce. Potencjometrów suwakowych nie ma w rozsądnej cenie(a przynajmniej nie do 2500) Jedyne co do tej pory udało mi się w Polsce ogarnąć to tact switche.
Btw. Zamawiając z mpcstuff dolicz sobie jeszcze 30% ceny jako cło.
Btw. Zamawiając z mpcstuff dolicz sobie jeszcze 30% ceny jako cło.
MPC2500 + ASR-X + S3000
-
Waski
- Pad1
SW R.ENCORDER SIM-026MT To jest część której szukam w Polsce, nota katalogowa dla chcących pomóc (jak wciśniecie link to od razu zacznie pobierać notę w pdf) http://www.digchip.com/datasheets/parts ... MT-pdf.php" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
Waski
- Pad1
Sorry że odkopuje temat, ale wydaje mi sie że info o tym "knobie" przydadzą się wielu ziomeczkom
Sprawa ma sie tak. Pasuje każdy enkoder 24 pulsy/1 obrót. Niestety trzeba grzebać na płytce z elektroniką. Ja przynajmniej musiałem, mialem starą wersję mpc z plastikowym "jogiem". A, i jeszcze jedno. Trzeba miec jjos. Umożliwia zmianę odczytu sygnału z pota. Jak ktos ma podobny problem, służę pomocą
przeróbka to dosłownie kilka złotych