Jak kopiować tracki
-
- Pad1
dzięki.Ale jak to skopioweać jak po wciśnięciu mode+pad 13 wyskakuje mi grid i pod spodem wyświetla (track pod F1,delete pod F4,mute pod F5 i solo pod F6) brakuje mi tutaj copy i paste etc.A np: po wciśnięciu SHIFT wyskakuje T.C pod F1,CLICK pod F2 i PASTE pod F4?tak na marginesie to jest wersja JJ OS.
-
- Pad1
oki.Copy'owanie spoksik np:from sq:1 Tr:1 to sq:2 Tr:1.Ale jak się wrzuca sample pojedynczo?w czasie rzeczywistym REC+PLAY w oknie mode+pad 13?czy można porostu wcisnąć hat tak żeby go zapisał bez opcji REC+PLAY?np: chciałbym woutować sq:2 w Tr:1 jakis dźwięk i zamienić go na zupełnie inny.Tak pokobinować,żeby to nie było takie nudne
- dudi
- Pad16
To najpierw musisz skopiować, a później dopiero w step edit (pad 14) możesz poszczególne próbki wyrzucić, przesunąć, zamienić, wydłużyć, etc. Możesz też najpierw po prostu skopiować całą sekwencję i w step edit pozmieniać co ci nie pasuje albo dograć całkowicie nowy track (ja tak często robię).
-
- Pad1
a mam takie pytanie jak skopiować całą sekwencje do innej(jest mozliwośc za jednym zamachem?czy to trzeba pojedynczo przerzucać?) aha jesli mam w sq:1 w tr:1 przykłdowo perke i chce ją przerzucić do sq:2 to juz nie moge dawać na tr:1? tylko gdzieś dalej?jeśli pamięć mnie nie myli to Ty pisałeś coś na temat "znikające programy?"something like that?
albo tego ni krzty nie czaje.Przerzuciłem z sq:1,tr:1(w którym mam perke) do sq:3 na tr:1,no i wchodze na sq:3 no i na tr:1 (fakt) jest ta perka z sq:1.A teraz chciałem wykonać ten sam zabieg z high-hat'em skopiować z sq:1,tr:2 do sq:3 na tr:2 -no i go tam nie ma nic kombinuje dalej
albo tego ni krzty nie czaje.Przerzuciłem z sq:1,tr:1(w którym mam perke) do sq:3 na tr:1,no i wchodze na sq:3 no i na tr:1 (fakt) jest ta perka z sq:1.A teraz chciałem wykonać ten sam zabieg z high-hat'em skopiować z sq:1,tr:2 do sq:3 na tr:2 -no i go tam nie ma nic kombinuje dalej
Ostatnio zmieniony 04 lis 2013, 21:11 przez dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączyłem posty
Powód: połączyłem posty