Instrumental dla KiM'a

Podziel się tym co tworzysz i oceniaj bity innych.
Post Reply
wolfset

Hej, pracowałem ostatnio nad biciwem dla koleszki z Rzeszowa. Jak wam leży to dzieło:
[soundcloud]https://soundcloud.com/ukasz-uszczy-ski/zaklepane[/soundcloud]
Jak zwykle czekam na konstruktywne opinie ;)
Dajcie znać, czy nie za dużo niskich tonów, bo nie wiem, czy przypadkiem bassy nie będą ludziom pierdziały przy odsłuchu ;)
dudi
Pad16

te luki... tfu! psują cały odsłuch - półkule mi zaczynają szaleć przez nie ;d
wolfset

Dobre są te luki, to one tworzą rytm :)
pietruh
Pad12

nie no trochę nie pasują te przerwy, są takie zbyt...mocne? chyba tak. Allllllllllllllllllllllllle bit po za tym dobry.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
wolfset

takie "przerwy" robił i J Dee i Noon i Premier i the Alchemist, bez nich beat byłby yyyyy c.ujowy ;)
piotraz
Pad6

^ ale oni je robili w dobrych miejscach, jak jebniesz sobie gdziekolwiek to nie zawsze pasuje :P. Poza tym napisalem juz ze niektóre nuty bassu nie grają specjalnie
https://soundcloud.com/createdinmind" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
wolfset

piotraz twoje opinie akurat mi latają luźno koło pyty bo z tym basem to pokazałeś, że nie masz wielkiego pojęcia o muzyce :) nie chce mi się specjalnie rozpisywać o cięciu sampla na 3/4 taktu i tak byś nie zrozumiał. a co do basu to swing to nie tylko taka opcja w mpc. cagada
wolfset

piotrazz sorrki, odsłuchałem twoją chmurę i jednak pojęcie masz ;) więc nie rozumiem, gdzie ci ten bass nie leży :/ może faktycznie gdzieś jebnąłem buga, ale nie słyszę gdzie. Bas miał iść na wzór melodyjki z miasteczka Twin Peaks ;) a z tym samplem ciętym na 3/4 to uwierz dobrze przemyślałem gdzie go sobie "jebnąć" ;)
kejsu
Pad5

jak dla mnie elegancki bit, luki też jak najbardziej na tak
wolfset

Hihi thx kejsu, wiedziałem, że z tymi lukami to nie mogła być pomyłka :D
Post Reply