Samoistny reset

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
grzebek
Padawan

Dzem dobry!
Panowie, piszę z taką sprawą, bo niestety nie znalazłem nic o tym w wyszukiwarce.
Moja 1000 sama sie resetuje, tzn. najczesciej, po jakims czasie nieużywania, włączam, chwilę działa i reset i jakieś paski wzdłuż lcd i chyba zależnie od jej nastroju albo się znowu załączy, albo się zapętli i po starcie przy wyborze OS znowu reset, czasami też od finger drummingu jak mnie poniesie i mocno uderzam to samo, samoistny reset, mam takie podejrzenie, że to zimne, ale równie dobrze może to być problem z softem. Co sądzicie? Może ktoś miał podobnie? Soft JJ OS1 v. 5.00 + pad kit, ale to nie wina padów, bo przed wymianą też tak miałem... Nie żeby mi to bardzo przeszkadzało, ale nie raz jak się zawieszę i nie sejvne, to mam ochote !@#$%^&* sobie glową w sciane :/
Pozdrawiam, z góry dzięki za pomoc i wszelkiego rodzaju opinie.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Włącz MPCtkę trzymając ERASE.
grzebek
Padawan

Kiedyś tego próbowałem, ale tylko w celach edukacyjnych, zdaje się, że pomogło, zatem widocznie wina leży po stronie softu (w powyższym poście chodziło mi o zimne luty, ale zjadłem słowo ;). Chociaż teraz naszła mnie myśl, że może któryś procesor się przegrzewa, ale jaki to miałoby związek z power on+ erase?
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Mój sposób ma związek z resetowaniem się MPCty, a to ma związek z OSem (jakiś bug).
grzebek
Padawan

W każdym razie, dzięki jeszcze raz!
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ