Siema zastanawiam się nad zakupem pierwszego sprzętu. Spodobało mi się MPC Studio i mam kilka pytań :
1- Czy jest to dobry sprzęt dla początkującego?
2- Czym różni się od klasycznych MPC?
3- Może jest sprzęt innej firmy(albo inny model MPC), który za taką cenę lepiej by się sprawdził?
4- Gdzie można zobaczyć lub pobawić się takim sprzętem?(bo raczej w mediaexpert nie ma takich rzeczy )
5- Przy zakupie razem z maszyną dostanę do niej oprogramowanie na kompa(i czy jest ono w miarę dobre?), czy raczej będę musiał dokupić je osobno?
W sumie to czytałem o nich, ale ostatecznie chce też spytać was
MPC Studio - Pytania
- MDFK
- Pad4
https://soundcloud.com/mdfk-3" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- dudi
- Pad16
ad.1 Lekką ręką stwierdzę, że 90% urządzeń będzie dobre dla początkującego i to takie jest, kwestia chęci nauki.
ad.2 Tym, że potrzebny ci komputer, bo to jest tylko kontroler MIDI, a MPC takie jak np. 2kxl/1000/2500 są urządzeniami all in one - na nich trzymasz sample, tniesz i robisz wszystko co potrzeba do zrobienia bitu. Tak mocno skrótowo mówiąc.
ad.3 Są jeszcze inne firmy, ale żeby strzelać w przedziale cenowym, musiałbyś się zdecydować czy chcesz kontroler czy standalone, hardwareową maszynę.
ad.4 Często mają w lepszych sklepach MUZYCZNYCH (głównie w większych miastach). Ale co do przetestowania... W Norwegii Ryba bierze sprzęt do domu i testuje na spokojnie, w Polsce niejednokrotnie nawet w sklepie ci nie podłączą takiego sprzętu. Tym bardziej, że w tym przypadku potrzebny komp z zainstalowanym softem, więc imho w najlepszym wypadku popatrzysz i dotkniesz.
ad.5 Tu się nie wypowiem, bo mam wypracowane swoje, ale dość negatywne zdanie na temat oprogramowań Akai.
ad.2 Tym, że potrzebny ci komputer, bo to jest tylko kontroler MIDI, a MPC takie jak np. 2kxl/1000/2500 są urządzeniami all in one - na nich trzymasz sample, tniesz i robisz wszystko co potrzeba do zrobienia bitu. Tak mocno skrótowo mówiąc.
ad.3 Są jeszcze inne firmy, ale żeby strzelać w przedziale cenowym, musiałbyś się zdecydować czy chcesz kontroler czy standalone, hardwareową maszynę.
ad.4 Często mają w lepszych sklepach MUZYCZNYCH (głównie w większych miastach). Ale co do przetestowania... W Norwegii Ryba bierze sprzęt do domu i testuje na spokojnie, w Polsce niejednokrotnie nawet w sklepie ci nie podłączą takiego sprzętu. Tym bardziej, że w tym przypadku potrzebny komp z zainstalowanym softem, więc imho w najlepszym wypadku popatrzysz i dotkniesz.
ad.5 Tu się nie wypowiem, bo mam wypracowane swoje, ale dość negatywne zdanie na temat oprogramowań Akai.
- DonPadzior
- Admin
...drogopietruh wrote:ja ci odpowiem na pytanie 3 :
Roland sp 606 i sp 808 - na tablicy jest aktualnie 808 za 1200zł.
ostatnio byłem dudsonowi popytać o jakąś eske i koleś miał zupgradeowanego EX'a za 150 pałdów
http://www.gumtree.com/search?q=sp+808& ... max_price=
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Pad1
siemanko kupiłem ostatnio mpc studio ,i mam mały problem robię perkusje tnę sampel probuję grac i gubi mi dzwięki chce np. nałozyć kilka warstw (perkusja hi hat tomy i na wierzch zagrac samplem )niektórych dzwiekow nie slychac tak jak by sie przyciszaly lub znikały momentalnie ,przerwy sie robią w bicie jak znacie odpowiedz proszę o podpowiedz
-
- Pad1
Siema kupiłem mpc Studio moim zdaniem to udany zakup oprogramowanie jest świetne ,komfort pracy o wiele przyjemniejszy od klasycznych bit maszyn bit powstaje w niespełna 10 minut .
Jeśli jest ktoś posiadaczem mpc Studio proszę odopowiedz
1.Posiadam windows xp ,mam problem z instalacją dodatkowych płyt z oprogramowaniem i up datetem do nowszych wersji w czym tkwi problem ?
2. Jeśli chodzi o warstwy w muzyce to po instalacji up datu wszystko działa stabilnie ?
3.Gdzie mogę znależć numer seryjny urządzenia ,gdzie jest zapisany. (chodzi mi o rejestrację na stronie producenta).
4. Po zainstalowaniu windows 7 ,wszystko działa stabilnie i nie ma problemów z urządzeniem?
Jeśli jest ktoś posiadaczem mpc Studio proszę odopowiedz
1.Posiadam windows xp ,mam problem z instalacją dodatkowych płyt z oprogramowaniem i up datetem do nowszych wersji w czym tkwi problem ?
2. Jeśli chodzi o warstwy w muzyce to po instalacji up datu wszystko działa stabilnie ?
3.Gdzie mogę znależć numer seryjny urządzenia ,gdzie jest zapisany. (chodzi mi o rejestrację na stronie producenta).
4. Po zainstalowaniu windows 7 ,wszystko działa stabilnie i nie ma problemów z urządzeniem?
- jacai
- Pad7
pietruh wrote:haxs wrote: bit powstaje w niespełna 10 minut .
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
- MDFK
- Pad4
Wszystko spoko , ja raczej z MPC Studio zrezygnuję z powodu ceny. Myślę o czym innym, w sumie to założę osobny temat bo mam parę pytań ^^
https://soundcloud.com/mdfk-3" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~