Sztywne granie.

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
lajet
Padawan

Siemanko mój problem wygląda tak,że gdy próbuje zagrać np. podwójną stopę to w odsłuchu jest ona użyta tylko raz i wszystko brzmi sztywno,tak jakby z dwóch dźwięków zrobił się jeden,złączyły się.
Co robię źle ? Proszę również o wytłumaczenie tego jak ustawiać mute group..wiem,że już były tematy tego typu ale jakoś nie mogę tego ogarnąć :D
Moim drugim problemem jest zapisywanie,zagrane sample mi się zapisują lecz dźwięki takie jak werbel hh itp już się nie zapisują. Robię to poprzez save entire memory.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

lajet pisze:Siemanko mój problem wygląda tak,że gdy próbuje zagrać np. podwójną stopę to w odsłuchu jest ona użyta tylko raz i wszystko brzmi sztywno,tak jakby z dwóch dźwięków zrobił się jeden,złączyły się.
Wyłącz kwantyzację (T.C.)
lajet pisze:Proszę również o wytłumaczenie tego jak ustawiać mute group..wiem,że już były tematy tego typu ale jakoś nie mogę tego ogarnąć :D
Chyba jednak ani jednego z tych tematów nie przeczytałeś, bo nie jest to nic skomplikowanego. Ewentualnie sprecyzuj pytanie.
lajet pisze:Moim drugim problemem jest zapisywanie,zagrane sample mi się zapisują lecz dźwięki takie jak werbel hh itp już się nie zapisują. Robię to poprzez save entire memory.
Z pewnością MPCtka robi ci na złość.
lajet
Padawan

Działa pięknie teraz,dziękówa :) !
Co do mute groupów to polega to na tym by umieścić w jednej grupie np MUTE GROUP: 1 wszystkie dźwięki,które nie chcemy aby się na siebie nakładały tak ?
Miałem z tym taki problem,że każda seq osobno śmigała dobrze ale po ułożeniu w 'song' niektóre dźwięki na siebie nachodziły i robił się bałagan. Dowiedziałem się od Jacaia co i jak z tym lecz nadal nie umiem tego ustawić. Próbowałem już wielu ustawień...
A z zapisywaniem wygląda to tak że zapisuje mi się sposób w jaki zagrałem te dźwieki ale po wczytaniu entire memory dźwieki się nie wczytują.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

A sample użyte w różnych sekwencjach masz w tej samej mute group'ie? Muszą być w tej samej, bo inaczej nie będą się nawzajem ucinać.

Tworzysz osobne foldery dla każdego projektu, czy wszystko masz na kupie wrzucone na CFkę?
lajet
Padawan

Tak,mam w tej samej grupie.
Mam osobne foldery dla wszystkiego,ogólnie porządek panuje :)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

I się nie tną? No nie ma takiej opcji. Może któryś sampel po prostu nie jest przypisane do mute group'y w ogóle?
Jak zapisujesz entire memory project to nie ma bata żeby nie zapisało ci wszystkiego co masz aktualnie w pamięci MPC - sprawdź folder czy tego tam nie ma (wtedy ewentualnie będziemy szukali powodu dlaczego nie wczytuje).
lajet
Padawan

Dobra,ogarnę wszystko dokładnie na dniach i pomęcze tutaj jeszcze :)
Sprawdziłem cały folder,program jak i również wszystkie dźwięki są w tym folderze lecz nie wiem dlaczego się nie wczytuje to wszystko do stanu takiego w jakim zapisałem :o
Również zbadam sytuację z 'mute' dokładniej i napiszę tutaj.
Dzięki wielkie za pomoc i czas ;>
Awatar użytkownika
b0b
Pad7

Ja miałem taki problem jak wczytywałem folder. Jeśli wejdę w folder i na pliczku projektu kliknę load, to ładuje wszystko pięknie.
lajet
Padawan

Działa :) mało sprytny jestem :D dzięki.
lajet
Padawan

Ok a więc wygląda to tak...tne sampelek i ustawiam go na 16 padów,ustawiam mute groupy (kazdy pad : mute group 1) mam zrobione dwa programy z tymi samymi samplami
więc w tym drugim programie tez ustawiam mute group 1 dla wszystkich dzwieków. Następnie coś tam sobie zagrałem i wszystko wyszło ok ale po zrzuceniu tego w 'song' wszystko gra na raz. Mam ustawione mute groupy dla każdego dźwięku...Co robię nie tak ? :)
play:mono
voice overlap: Poly
mute group;01
mute target: OFF OFF OFF OFF
Wszyscy mówią, że opcja z mutowaniem jest banalna ale jakoś nie mogę sobie z tym poradzić...może jak to jakoś przeszkadza,że piszę o tym już chyba trzeci raz :D to proszę o kontakt na priv żeby nie zaśmiecać.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=32&t=389" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
ODPOWIEDZ