Witam, mam poważny problem i nie mam pojęcia już co zrobić Podczas updateu firmwareu w MPD24 wyskoczył error i zaświeciły się wszystkie ikony na wyświetlaczu.
Nic nie da się zrobić Vyzex go nie widzi albleton też nie dostaję zadnych komunikatów midi. Próba włączenia w tryb updatu poprzez naciśnięcie << stop rec i podłączeniu kablem usb też nie działa.
Generalnie nic nie działa Macie jakiś pomysł co z tym zrobić ? czy może ktoś miał już taki problem. Czy istnieje coś takiego jak twardy reset ?
PLEASE HELP!!!
THNX.
HELP!!! MPD24 - BRICK !?!?!
- DonPadzior
- Admin
mpd24 ma właśnię tą ekhmmm..."przypadłość" że nie lubi się update'ować
spróbuj podłączyć go jak najdłuższym kablem usb jaki znajdziesz w domu do innego portu USB.
Jak to nie zadziała to po prostu podłącz go zasilaczem (nie wpinaj USB) i update'uj poprzez MIDI - będziesz potrzebował interfejsu + trwa to wieki ale działa
spróbuj podłączyć go jak najdłuższym kablem usb jaki znajdziesz w domu do innego portu USB.
Jak to nie zadziała to po prostu podłącz go zasilaczem (nie wpinaj USB) i update'uj poprzez MIDI - będziesz potrzebował interfejsu + trwa to wieki ale działa
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Padawan
Kabel próbowałem ale w ogóle go nie widzi. Przez MIDI SysEx libarian wgrywa dochodzi do końca pokazuje done ( na wyświetlaczu widać co robi jak patrze z kąta bo na wprost jest po prostu wszystko zapalone ) i koniec. Nie mogę wcisnąć ENTER a jak odłączam z prądu to mam ekran z podświetleniem 1 % więc nic nie widzę A jak wcisnę znowu << stop rec to wszystko się zapala na nowo Nie wiem już co zrobić. Jakieś pomysły ?
THNX
A P.S Nie podłączałem zasilaczem (bo nie mam ) tylko podłączyłem kablem USB do PCta a MIDI przesyłałem z MACKA.
Całość trwałą dość krótko używałem tego:
http://www.esi-audio.com/products/midimate2/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
THNX
A P.S Nie podłączałem zasilaczem (bo nie mam ) tylko podłączyłem kablem USB do PCta a MIDI przesyłałem z MACKA.
Całość trwałą dość krótko używałem tego:
http://www.esi-audio.com/products/midimate2/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Padawan
Sorry masz racje. Byłem w szoko/żałobie i nie pomyślałem o tym.
Ale generalnie ma ktoś jakiś pomysł ? Może coś robię źle ? Albo kontakt do kogoś kto może mi pomóc.
Mam jeszcze 1 prośbę czy mógłby mi ktoś wysłać instalkę do UniQuesta bo nigdzie nie można go już znaleźć a czytałem gdzieś żeby jeszcze nim spróbować.
THNX.
Ale generalnie ma ktoś jakiś pomysł ? Może coś robię źle ? Albo kontakt do kogoś kto może mi pomóc.
Mam jeszcze 1 prośbę czy mógłby mi ktoś wysłać instalkę do UniQuesta bo nigdzie nie można go już znaleźć a czytałem gdzieś żeby jeszcze nim spróbować.
THNX.
- DonPadzior
- Admin
1. Uniquest teraz sie nazywa MIDIQuest - bardzo łatwo znaleźć - swoją drogą lepszy do tego jest MIDIox ale nawet zwykłym Vyzexem na siłę wepchniesz .syx'y
2. Skołuj sobie zasilacz bo podłączając pady przez USB wprowadzasz tylko ECHO na portach MIDI a główne dane i tak idą przez USB - zasilacz dowolny z regulowanym napięciem jaki mozna kupić za 15zł (6v, 500mA)
3. Jeżeli update'ujesz przez MIDI to USB ma być WYPIĘTE
4. Nie updateuj do najnowszego softu tylko do jakiegoś starszego np. 1.09
5. Jeżeli uparłeś się juz na USB to próbuj to zrobić na kompie gdzie MPD nie było wcześniej instalowane (ciocia,wujek, szef w robocie, sąsiadka, listonosz itd...)
6. najważniejsze - moje MPD padło dwukrotnie i dwa razy je przywróciłem - nie ma rzeczy niemożliwych
2. Skołuj sobie zasilacz bo podłączając pady przez USB wprowadzasz tylko ECHO na portach MIDI a główne dane i tak idą przez USB - zasilacz dowolny z regulowanym napięciem jaki mozna kupić za 15zł (6v, 500mA)
3. Jeżeli update'ujesz przez MIDI to USB ma być WYPIĘTE
4. Nie updateuj do najnowszego softu tylko do jakiegoś starszego np. 1.09
5. Jeżeli uparłeś się juz na USB to próbuj to zrobić na kompie gdzie MPD nie było wcześniej instalowane (ciocia,wujek, szef w robocie, sąsiadka, listonosz itd...)
6. najważniejsze - moje MPD padło dwukrotnie i dwa razy je przywróciłem - nie ma rzeczy niemożliwych
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Padawan
1. Próbowałem MIDIox
2. Kupiłem zasilacz
3. USB wypięte
4. Próbowałem do 1.09
Wszystko kończy się tak samo Po zakończeniu kiedy dochodzi do końca i pokazuje się napis DONE kiedy naciskam ENTER
nic się nie dzieje jest zwieszony i jedyne co mogę to odłączyć go z prądu.
Po ponownym włączeniu ekran działa tak jakby na 1% więc nic nie widać.
A po ponownym naciśnięciu kombinacji << stop rec koło się zapętla czyli wszystkie ikonki święcą i mogę podjąć kolejną próbę wgrania softu która kończy się dokładnie tak samo
Pisałem do audio stacji i odpisali mi coś takiego : na 90% nastąpił błąd w aktualizacji i pewnie wysypał się flash, takie naprawy są płatne i w tym przypadku ratuje tylko wymiana płytki sterującej - koszt ok 150zł brutto + ew. wysyłka.
Co wy na to ? Myślicie że jest taka opcja czy po prostu chodzi o kasę ?
Nie wiem już cop zrobić totalnie
2. Kupiłem zasilacz
3. USB wypięte
4. Próbowałem do 1.09
Wszystko kończy się tak samo Po zakończeniu kiedy dochodzi do końca i pokazuje się napis DONE kiedy naciskam ENTER
nic się nie dzieje jest zwieszony i jedyne co mogę to odłączyć go z prądu.
Po ponownym włączeniu ekran działa tak jakby na 1% więc nic nie widać.
A po ponownym naciśnięciu kombinacji << stop rec koło się zapętla czyli wszystkie ikonki święcą i mogę podjąć kolejną próbę wgrania softu która kończy się dokładnie tak samo
Pisałem do audio stacji i odpisali mi coś takiego : na 90% nastąpił błąd w aktualizacji i pewnie wysypał się flash, takie naprawy są płatne i w tym przypadku ratuje tylko wymiana płytki sterującej - koszt ok 150zł brutto + ew. wysyłka.
Co wy na to ? Myślicie że jest taka opcja czy po prostu chodzi o kasę ?
Nie wiem już cop zrobić totalnie
- DonPadzior
- Admin
tak jakby nic nie widać.... tzn znaczy że jak sie usilnie przypatrzysz to coś zobaczysz ???
Jeśli tak to wcisnij GLOBAL, przewiń [ > ] do LCD CONT, wciśnij knoba i zacznij nim kręcić w prawo ustawiając kontrast na 100%
Na ślepo kombinacja wygląda tak:
1.Wciskasz global
2. Wciskasz [ > ] dwa razy
3. Wciskasz Knoba
4. Kręcisz knobem w prawo
Jeśli tak to wcisnij GLOBAL, przewiń [ > ] do LCD CONT, wciśnij knoba i zacznij nim kręcić w prawo ustawiając kontrast na 100%
Na ślepo kombinacja wygląda tak:
1.Wciskasz global
2. Wciskasz [ > ] dwa razy
3. Wciskasz Knoba
4. Kręcisz knobem w prawo