Siemka.
Kupiłem jak kolega pietruch radził tego samsunga z kodem 0912:
http://allegro.pl/samsung-nowa-256mb-so ... 60260.html
wsadziłem do mpcetki i odpalił normalnie jakbym nie wsadził ramu. Nacisnełem jakikolwiek przycisk i zgasł ekran ,ale sampler działał bo słyszałem sample na padach i diody migały. Testowałem pare razy i w końcu wyskoczyło mi CPU Addr (read) PC (884e6db2) i nic się nie działo. Dalej próbowałem i zrobiłem tak: odpaliłem mpc i jak się włączył włożyłem ram, sampler się zrestartował i wyskoczyło mi soddim test ,nawet nie skończył się ten "test1" już wyskoczyło że zły ram. Drugi raz tego testu nie miałem. Żeby było śmieszniej nagle przestał mi czytać sample prosze was o pomoc bo święta idą i chyba nie będą dla mnie miłe
p.s.
ten ram nie ma wycięcia jak na obrazku na końcu tego drugiego prostokąta tylko na początku trzeciego więc jak wkładałem to tą naklejką do dołu
Problem z ram
- pietruh
- Pad12
to znaczy? daj zdjęcie jak możesz, jeżeli test wychodzi źle to znaczy, że problem jest z ramem...i zobacz czy bez ramu działa mpc tak jak powinnamroziu pisze: ten ram nie ma wycięcia jak na obrazku na końcu tego drugiego prostokąta tylko na początku trzeciego więc jak wkładałem to tą naklejką do dołu
EDIT - sprawdzaj czy działa bez tego ramu
EDIT2 - no i to co dudi napisał - jak nie wygląda jak na obrazku to postaraj się zwrócić ram - no chyba, że zadziała
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in
-
- Pad1
- pietruh
- Pad12
Sekunda sprawdzę numerki z moim ramem...tylko go wyciągnę
to jest DOKŁADNIE taki sam ram jak mój po numerkach oczywiście to stwierdzam
tak więc to problem ramu i najlepiej byłoby go chyba oddać
to jest DOKŁADNIE taki sam ram jak mój po numerkach oczywiście to stwierdzam
tak więc to problem ramu i najlepiej byłoby go chyba oddać
Ostatnio zmieniony 20 gru 2013, 15:05 przez pietruh, łącznie zmieniany 1 raz.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in