witam i z góry przepraszam jesli nie wpasowalem sie z tematem próbowałem szukac podobnego watku ale bez skutecznie
to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumiałosc ,mam problem , zainstalowalem jj os 1 http://www7a.biglobe.ne.jp/~mpc1000/mpc2500/old_os.htm" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow z tego linku jednak po zainstlowaniu 2 wersji moje mpc nie chce sie właczyc miga screen wtepny mpc 128 ram innstala.... co mam robic kupilem ta maszyne 2 dni temu chcialem delikatnie z upgradowac bo wyczytałem ze jest duzo wygodniejsza a teraz kolejna rzecz mnie wstrzymuje prosze o szybka odpowiedz tutaj lub na priva czy dam rade zego wybrnac stawiam wielką piane pozdro
pomocy ! problem po instalacji jj os
- DonPadzior
- Admin
a przypadkiem nie wyłączyłeś MPC w trakcie flashowania ROM'u ?
Poza tym jeżeli wejdziesz kiedyś na tą stronę raz jeszcze to sugerowałbym najpierw przeczytać co jest na niej napisane:
"OS2 is not installable if the password of XL is not entered"
Wciśnij Erase podczas włączania MP i zobacz czy problem się ponownie pojawi...
Poza tym jeżeli wejdziesz kiedyś na tą stronę raz jeszcze to sugerowałbym najpierw przeczytać co jest na niej napisane:
"OS2 is not installable if the password of XL is not entered"
Wciśnij Erase podczas włączania MP i zobacz czy problem się ponownie pojawi...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Padawan
nie wydaje mi sie chwile przed tym zainstalowalem okno wyzej i wszystko poszlo pomyslnie zrbilem to co za 1 razem ... a gdybym to zrobił??
istnieje jakis sposób na przywrocenie systemu?
istnieje jakis sposób na przywrocenie systemu?
- DonPadzior
- Admin
czytaj raz jeszcze bo edytowałem posta jak pisałeś odpowiedź
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Padawan
no niestety erase nie pomaga
wchodzi ten 1 screen a zaraz po tym miga i spowrotem wyskakuje mpc 2500 i ramy
wchodzi ten 1 screen a zaraz po tym miga i spowrotem wyskakuje mpc 2500 i ramy
- DonPadzior
- Admin
podczas włączania MPC trzymaj wciśnięty przycisk "WINDOW" - powinien pojawić ci sie ekran z wersją bootblocku, co tam jest napisane ?
- DonPadzior
- Admin
Sciągnij sobie orginalny system z :
http://www.akaipro.com/product/mpc2500#downloads" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
wrzuc go luzem na kartę CF (nie wrzucaj do żadnego folderu) i włącz MP z klawiszem WINDOW ponownie...
http://www.akaipro.com/product/mpc2500#downloads" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
wrzuc go luzem na kartę CF (nie wrzucaj do żadnego folderu) i włącz MP z klawiszem WINDOW ponownie...
-
- Padawan
dziekuje Ci a wiesz moze czy dam rad w rzucic to jakos przez kabel usb ,bo tam trzeba dac load -usb i dopiero znajduje mi ja pc a niestety nie mam przejsciówki ? i jesli masz czas bo nie chce naduzywac uprzwejmosci zalezy mi na tym jjos i nie wiem ktore najstabilniejsze sciagnac zeby nic mniee nie ograniczało i bez zadnych niespodzianek prosze tylko o link moj angielski niestety nie jest rewelacyjny wszystko translejtuje przez google i pewnie przez to te dziwactwa dzieki zdroweczka
- DonPadzior
- Admin
Nie masz systemu w związku z czym nie masz i USB - skombinuj sobie przejściówkę, wrzuc sprawny system na kartę i załaduj.
Na głównej stronie jest darmowa wersja JJOS'u nie instaluj więc nic płatnego za co nie masz zamiaru płacic
Na głównej stronie jest darmowa wersja JJOS'u nie instaluj więc nic płatnego za co nie masz zamiaru płacic
-
- Padawan
na tej darmowej ponoc nie mozna zapisywac projektow? doszly mnie takie sluchy ,a według Ciebie warto kupic tę płatną wersje ?? jest duza róznica ? narazie ucze sie moze nie potrzeba mi bóg wie czego ale zapisywanie projektu jest bardzo wazne\;p
- DonPadzior
- Admin
złe słuchy cię doszły...darmowa wersja jest w pełni funkcjonalna i jest poniekąd rozszerzeniem zwykłego systemu - płatne wersje zaś.....to już inna historia
-
- Padawan
ok rozumiem ze nic wiecej na temat platnych od Ciebie dzisiaj nie wyciagne ale ok i tak mi wielce pomogłes wesołych zdrowych i niech rytm bedzie z Toba
- dudi
- Pad16
Bo nic więcej na temat płatnych powiedzieć nie można. Wszystko jest tu http://www7a.biglobe.ne.jp/~mpc1000/chart.htm" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow