Siemko Beatmakerzy

Jesteś nowy? Przywitaj się i napisz kilka słów o sobie.
ODPOWIEDZ
Kamyk
Padawan

Siema,

Właśnie się zalogowałem. a pytań mam tyle jakbym miał instrukcje po hebrajsku.
Słuchajcie,
Na żywo, robienie bitów idzie i wychodzi całkiem nieźle, gorzej ze zgraniem tego wszystkiego.
Chcę iść w poniedziałek do studia, ale dostałem info zgraj wszystkie ślady?

Ślady czyli tracki mówie? ale nie do końca, Cały ślad stopy z bitu, cały werbel etc.
Tylko jak ?? Tylko gdzie?

Nie sekwencje, i nie tracki. a może traki ale jakos sie je konwertuje ?

Pracuje na mpc 2500 z jj os chyba 3,15

Z chęcia dowiedziałbym się kilku praktycznych rzeczy o robieniu bitów.
Nagrałem już ich kilka, i nie ma problemu. robie track, tyle ile ich potrzebuje, robie nie wiem 5 8 10 sekwencji. i sobie to skladam w song.
Czy to jedyna droga ?? i czy słuszna :)

i dalej wraca jak bumerang przeniesienie tego na kompa. Jak mam to zapisac ?? zeby mogl edytowac np. w reaperze?
Tak zebym mogl nalozyc jakies filtry na to tak gdzie bede chciał dodac stoe lub odjac you know,

Jesli pytania sa za proste :) to tak czy siak poprosze odpowiedź, mam kilka ciekawszych ale po kolei.
Awatar użytkownika
dabek
Pad5

wystarczy użyć opcji szukaj...
http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=18& ... nie#p13491

jak nie masz karty z 8 in to zgrywasz każdy ślad po kolei i tyle :) też dużo tego na forum.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2013, 12:45 przez dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: edytuj posty
Kamyk
Padawan

Dzięki za info,
Awatar użytkownika
b0b
Pad7

Dokładnie tak, zrób sobie songa w mpc całego zaaranżowanego utworu. Wtedy na songu dajesz solo jednego/mute reszty tracków i zgrywasz po kolei
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Siema, nie rozwijaj za mocno pobocznych wątków w tym dziale, bo służy on w zasadzie jedynie do przywitania i przedstawienia się. Najlepiej załóż osobny temat jeśli nie znajdziesz na forum odpowiedzi na nurtujące kwestie.

Ślady czyli tracki - jak masz wbić do studia, rozumiem, że chodzi o kwestię miksu + ewentualnie wokalu, a żeby móc cokolwiek miksować musisz mieć cały bit rozłożony na czynniki pierwsze, bo co innego potrzeba dla stopy, co innego dla hatów, sampli, instrumentów, etc. Możesz zgrać przez interfejs (dabek dał linka) albo konwertując wewnątrz MPCtki, ale zdecydowanie polecam pierwszy sposób, w szczególności jeżeli chcesz zgrać ślady, bo byś się po pachy pogrążył w niepotrzebnej robocie przy konwertowaniu każdego tracka osobno.
Awatar użytkownika
djfunnynut
Pad4

sieeeeemaaaaaa!!!
Awatar użytkownika
Santiago
Pad4

Siemka :)
http://soundcloud.com/santiago-23" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

5! :)
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

yoł
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Awatar użytkownika
MDFK
Pad4

elo;d
https://soundcloud.com/mdfk-3" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ODPOWIEDZ