Panowie jest problem
MPC 2000 XL zwiesza sie przy starcie systemu ale tylko w momencie gdy wpięte są dodatkowe outy.
Sprawa wygląda tak że MP łapie zawias w momencie kiedy liczy RAM'y przy starcie systemu i dalej już nie bangla.
Wypięcie outów powoduje że MP działa bez żadnego zarzutu a trochę jestem skołowany bo aż tak rozległej wiedzy na temat 2000xl nie mam . Zanim pacne kilka pytań zostawie suche fakty:
1.System 1.14 (wiem, wiem 1.20 ale upgrade wiąże się z pytaniem nr.2)
2.MP nie działa z outami gdy jest RAM
3.MP nie działa z outami gdy nie ma RAM'u
4.INIT nie był jeszcze robiony (o tym później)
5. Wypróbowana liczba taśm łączących board - 2
Teraz pytania:
1. Spotkał się ktoś z czymś takim ?
2. Jak zrobie INIT to czy dalej będzie mi bez problemu czytać ZIP'a czy trzeba go jakoś włączyć/przełączyć po starcie systemu ?
3. Wiem że do 2XL pasują OUT'y od S2000 i S900 - jak to jest z S950 (bo tylko taki na stanie)
4. Jeżeli nie pasują outy to czy pasuje taśma ? (S950)
Chyba tyle jak na razie a sprawa jest dość pilna więc.....guglujemy robaczki...guglujemy
2XL nie bangla :(
- DonPadzior
- Admin
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- dudi
- Pad16
Może same outy a nie taśma robią jakieś cuda i nic (łatwo) się z tym nie zrobi
EB16 z mojej wiedzy pasuje do MPC 2k/2kXL/s2k/s3k więc z outami może być podobnie i wtedy do 950 się nie wpasują chyba że moja wiedza nie jest zupełna.
Z innej beczki walnę, czy twoja XLka?
EB16 z mojej wiedzy pasuje do MPC 2k/2kXL/s2k/s3k więc z outami może być podobnie i wtedy do 950 się nie wpasują chyba że moja wiedza nie jest zupełna.
Z innej beczki walnę, czy twoja XLka?
- DonPadzior
- Admin
Też tak podejrzewam dlatego chcę przełożyć outy z eski ale kurna nie wiem czy jest sens rozkręcać jak nie będą pasować - S900 pasują na 100% ale brak takiego na stanie .dudi pisze:Może same outy a nie taśma robią jakieś cuda
MP nie moje...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- DonPadzior
- Admin
ja mam dwa laptopy acera o tych samych rozmiarach a kurna niektóre części nie pasują ehehehehe
nic tam...zobaczymy co się da zrobić
heheh swoją drogą to patrząc po ibajach taniej wychodzi kupić starą eskę niż same outy ahahahah
nic tam...zobaczymy co się da zrobić
heheh swoją drogą to patrząc po ibajach taniej wychodzi kupić starą eskę niż same outy ahahahah
- dudi
- Pad16
Nie no, nie zapędzajmy się do porównywania lapków. Eski to starsze technologie ale dla zabezpieczenia napisałem, że POWINNY, a nie BĘDĄ Nie pozostaje nic jak jednak rozkręcić akajki
ciii!totepady pisze:heheh swoją drogą to patrząc po ibajach taniej wychodzi kupić starą eskę niż same outy ahahahah
-
- Pad1
obstawiam taśmę
1. nie mam 8 out
2. nigdy nie próbowałem bo po przejściu na cf nie było powodów powrotu do zip ale myślę, że będzie latać
3. jak spojrzysz na tył s950 zwróć uwagę na ilość wejść 11 w xl masz 10
4. nie mam pojęcia ale powinna pasować zwykła taśma od stacji dyskietek
tak, to musi być taśma..
edit.
s900 też ma 11
1. nie mam 8 out
2. nigdy nie próbowałem bo po przejściu na cf nie było powodów powrotu do zip ale myślę, że będzie latać
3. jak spojrzysz na tył s950 zwróć uwagę na ilość wejść 11 w xl masz 10
4. nie mam pojęcia ale powinna pasować zwykła taśma od stacji dyskietek
tak, to musi być taśma..
edit.
s900 też ma 11
- DonPadzior
- Admin
Właśnie wiemPrzem pisze: jak spojrzysz na tył s950 zwróć uwagę na ilość wejść 11 w xl masz 10
edit.
s900 też ma 11
wogóle płytka jest inna (takie wąskie badziewie) - goście z angielskiego forum zapewniali mnie że na 100% pasuje i wogóle że je wymieniali u siebie - dobry przykład żeby nie wierzyć internetom
Muszę pościągać service manuale do tysięcznych wersji esek i się na 100% upewnić że będzie działać - chociaż to i tak nie ma zbyt wielkiego znaczenia bo nie mam żadnej takiej na stanie.
Dzięki za zwrócenie uwagi bo kurna pewnie bym rozkręcił s950 nie patrząc nawet na tył eheheheh