Tak mix/master też robiłem . Ok jednak ustalałem z ziomkiem i sam powiedział zeby trochę głosniej dać . I w masterze moze trochę zabardzo na frekwencjach werbla podniosłem ( nie potrzebnie wogole podnosiłem ) Dzięki za dobre słowa . Pozdrawiam
znam ten ból zawsze o to samo walczę z raperami bo oni zawsze chcą głośniej wokal na podbitkach jakich używasz efektów? brakuje mi panoramy typu ¨sample delay¨
Tym razem zadziałałem typowym reverbem . Panorama jest ale dosyć mała, poniewaz w ostatnim mix/masterze zabardzo mi tę podbity wyszły na pierwszy plan i jakos z tej zrazy moze tak je schowałem tym razem
pobaw się jeszcze tymi podbitkami ja przeważnie ustawiam panoramę od 30% do 60% na ścieżkę i wtedy ładnie podbijają w dalekim tyle, troszkę delay-a tez nie zaszkodzi użyć
Można powiedzieć ze jest lepiej ale nie do końca głośności akapeli troszkę jeszcze wyregulować, podbitki sa za bardzo przycięte i momentami bit jest za cicho, generalnie bym go troszkę inaczej zmiksował, a jeśli nie masz takiej możliwości to zostaje ci pobawić sie w eq... 5!