MPC>Midi>USB>Midi>MPC jak to połączyć...

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
seba2stian
Pad1

Witam.
Od razu zaznaczę że takiego wątku na forum nie znalazłem bo nie chodzi tu o łączenie midi klawiatury bezpośrednio z mpc.
Mam kabel midi (in,out) którym mogę sobie spokojnie połączyć mpc z komputerem i wykorzystać je jako kontroler.
Ale zakupiłem ostatnio takie małe klawisze M-Audio które łączy się tylko za pomocą usb(nie mają midi).
I zrodził się w mojej głowie pomysł ,tylko nie do końca wiem czy możliwy, czy można by było skonfigurować to w ten sposób że gram jakąś melodie w fl i midi zapisywało się na kanale w mpc, po tym to midi sterowałoby wtyczką vst w fl i zgrywałbym to do wav bezpośrednio na mpc(bez zapisywania w progranie i wrzucania po prostu na kartę pamięci).
Gdy łącze tak jak zawsze midi działa tylko w jedną stronę. MPC>komputer. W drugą jakoś nie trybi. : (
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

Wszystko da radę :D ale napiszę ci więcej później bo.....kurna łazienkę robię ahahahah :/
seba2stian pisze: Gdy łącze tak jak zawsze midi działa tylko w jedną stronę. MPC>komputer. W drugą jakoś nie trybi. : (
1. w ocjach ustaw nr. portu dla MIDI OUT
2. Wrzuć MIDI OUT na kanał
3. Ustaw nr. portu na taki jaki masz ustawiony w opcjach

tyle.....
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
seba2stian
Pad1

Dopiero wróciłem z poprawy koła z programowania i bania mi pulsuje, zdrzemnę się i będę testował i dam znać co i jak.
Awatar użytkownika
seba2stian
Pad1

No dobra ale nie mogę z poziomu fl kierować zarazem jakąś wtyczką i midi outem :(
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

[youtube]yVaVjR22FYQ[/youtube]
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
seba2stian
Pad1

Łoooooooo! Tej opcji nie znałem. Dzięki wielkie bo to załatwia wszystko : ]
ODPOWIEDZ