Witam, jestem posiadaczem Mpc Renaissance od niedawna, nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z tego rodzaju sprzętem wiec można uznac ze jestem poczatkujacy i w związku z tym mam kilka pytan.
1. Mam problem z update'em software'u do najnowszej wersji (1.6), aktualnie posiadam wersje 1.2, sciagnalem paczke z update'em, lecz gdy proboje rozpocząć instalacje to wyskakuje mi komunikat ze na moim komputerze Mpc Software nie jest zainstalowane..
2. Nierzadko bywa tak, ze podczas stuknięcia w pad wraz z dzwiekiem powstaje jakies "pyrczenie", nie wiem czym to jest spowodowane, pojawia się z nikad, następnie znika, sytuacja taka pojawia się w rozych momentach i trwa roznie..
3. Czym może być spowodowane opóźnienie w wydobywaniu się dzwieku po nacisnieciu pada? Ponieważ raz pad jest czuly i dźwięk wydobywa się od razu, natomiast po chwili dzieje się to z pewnym opóźnieniem.
Z góry dzieky za pomoc
Mpc Renaissance - Pytania
- KAIXER
- Pad1
czołem żołnierzu:
1- ściągnij wszystkie wersje softu od początku i instalij je po kolei aż do v1.6 (oczywiscie zrob tez update VST)
2,3-jest to zwiazane z latencja , zmien w ustawieniach RENa sterownik muzyczny na taki który masz ustawiony jako główny w systemie , najlepiej żeby był z ASIO (w zależnści jaką masz kartę muzyczną)
pozdro
1- ściągnij wszystkie wersje softu od początku i instalij je po kolei aż do v1.6 (oczywiscie zrob tez update VST)
2,3-jest to zwiazane z latencja , zmien w ustawieniach RENa sterownik muzyczny na taki który masz ustawiony jako główny w systemie , najlepiej żeby był z ASIO (w zależnści jaką masz kartę muzyczną)
pozdro
https://soundcloud.com/rafa-sok" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Padawan
Dzieky za pomoc, dopiero dzis sie tym tak na serio zajalem, bo przez ok 2tyg nie mialem za bardzo dostepu do neta/kompa.. A wiec, z 1 punktem sobie juz poradzilem, natomiast nadal z 2,3 jest problem, probowalem zmieniac wartosci latencji oraz sterowniki I w sumie to pomaga, ale nie wiem dokladnie jakie wartosci tej latencji sa optymalne?
- DonPadzior
- Admin
Dla większości wystrczające jest ok 10ms lub ok. 512 sampli
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- KAIXER
- Pad1
zwróć uwage też jaką masz wartość próbkowania w panelu sterowania w urządzeniu audio , jesli masz 16 bit 44mz to tak samo musisz miec ustawione w MPC , jesli 24 bit 48hz to tak somo w REN , jesli będziesz miec sampel zapisany inaczej i odpalisz go w mpc ktore bedzie ustawione nie na taka sama wartosc to sampel bedzie brzmial duzo duzo wolniej i ogolnie do dupy , w razie pytań wal jak w dym jestem samoukiem ale postaram sie pomóc
https://soundcloud.com/rafa-sok" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow