Cześć wszystkim, jestem tutaj nowy, mam parę pytań dotyczących w/w tematu. Zdaje sobie sprawę że tego typu tematów było już kilka ale w każdym który czytałem nie znalazłem odpowiedzi takich jak chciałem No i zapewne dla wielu was moje pytania mogoł się wydawać głupie ale jestem całkowicie zielony w tej materii.
Także pierwsze moje pytanie brzmi czy da się podłączyć MPC 500 jako kontroler fizyczny do Sonara czy Abeltona tylko przez samo USB,
Dzięki dudi za odpowiedz, teraz niestety mam kolejne pytanie ale tak jak napisałem jestem zielony w temacie Otóż mam zintegrowaną kartę w laptopie i teraz nie wiem czy mam kupić kabel midi-usb...czy lepszą opcją jest kupienie zewnętrznej karty dźwiękowej ?
Zewnętrzna karta dźwiękowa nie zmienia faktu, że nadal nie będziesz mógł używać MPC jako kontrolera MIDI. TO zagwarantuje Ci kabel MIDI - USB.
Swoją drogą zintegrowana karta graficzne raczej nie dźwignie ( prawie na bank) nagrywania z MPC na kompa... więc interfejs rzecz konieczna.
Last edited by jacai on 29 Jan 2014, 14:14, edited 1 time in total.
Dzięki Panowie za odpowiedz, generalnie już trochę o tym wcześniej myślałem ale nie wiedziałem z czym to się je, w każdym razie na kartę chce przeznaczyć od 300-500 zł, Macie jakieś propozycje ? Nie wiem czy to ma na coś wpływa ale mam Windows 7 także bym chciał żeby nie było problemu z instalacją karty. I tak jeszcze powracając do tematu polecacie jakieś kable midi-usb ? Generalnie to po waszych postach przeglądałem trochę sklepy internetowe i allegro ale też znowu nie wiem co brać pod uwagę kupując taki kabel, bo niby czym się rożnie ten za 75 od tego za 130 ?