Poniżej próbka moich umiejętności
[youtube]yyon6RBCI6w[/youtube]
Pozdrawiam serdecznie
dudi wrote:To jest mistrz powiedzeniemichu19931 wrote:W zamian promocja + szacunek
OBRcws wrote:To taki apel typu:
"Chcę zrobić bit. Nie robię tego bitu dla pieniędzy zatem proszę o dostarczenie mi nieodplatnie MPC5000+Interfejsu+kabli+Kompa+Klawiaturę MIDI+wszystkie mi niezbędne oprogramowanie wraz z vsti z licencjami płatnymi (w razie gdyby jednak się udało to sprzedać)... Byłbym wdzięczny również za podłączenie całości sprzętu i instruktaż jak go używać.... Termin pożyczki nieokreślony. W zamian za poświęcony mi czas, zaufanie i niczym do tej pory nie zasłużone chęci do współpracy - oferuję szacun i promocję w totalnie nieokreślonej ilości. W razie gdyby udało mi się na tym projekcie zarobić rozważę podzielenie się pieniędzmi... Ale domaganie się jakiejkolwiek kwoty za mój niekomercyjny projekt uważam za absurdalny..."
Podziwiam!
A tak w ramach ściślejszej odpowiedzi, to co innego pracować nieodpłatnie z ludźmi, z którymi się tworzy wspólny projekt, albo ma się jakiekolwiek inne relacje, a zupełnie co innego jest gdy osoba obca prosi o użycie twojego czasu, skill'sów, drogiego sprzętu i muzycznej inspiracji celem podniesienia poziomu swojej produkcji - niezależnie czy komercyjnej czy nie - to jest to nadal USŁUGĄ!
Dziękuję i pozdrawiam!
Lubię to!OBRcws wrote:
I to jest sedno, to samo chciałem napisać zanim do tego posta dotarłem.OBRcws wrote:... w ramach ściślejszej odpowiedzi, to co innego pracować nieodpłatnie z ludźmi, z którymi się tworzy wspólny projekt, albo ma się jakiekolwiek inne relacje, a zupełnie co innego jest gdy osoba obca prosi o użycie twojego czasu, skill'sów, drogiego sprzętu i muzycznej inspiracji celem podniesienia poziomu swojej produkcji - niezależnie czy komercyjnej czy nie - to jest to nadal USŁUGĄ!