Początki z MPC60

Podziel się wiedzą na temat MPC60/3000/4000.
Awatar użytkownika
2rec
Pad1

Jeszcze chciałbym dowiedzieć się o dyskietkach coś. Nie znam się kompletnie na ich rodzajach więc będę strzelał ślepakami z tego co wyczytałem.

Do mpc60 działają tylko dyskietki 3,5cala DD 720kb? 2DD już odpadają lub inne pojemności? Są jakieś inne sposoby? Proszę mnie jakoś zapoznać z tym bo byłem za młody w tamtych czasach żeby myśleć co za dyskietki wciskam do comodory. ;)

Ja znalazłem na stronce szanownego Pana Rogera Linna, że niejakie dyskietki HD po zasłonięciu w prawy dolnym rogu dziurki nieprzezroczystą taśmą można oszukać mpc i po sforfmatowaniu jej będzie działać. Co o tym myślicie?

Jeszcze doczytałem o Marion Systems SCSI, który można zamontować wewnątrz i podpinać ZIP Drive SCSI. Tyle, że taki system nigdzie nie widzę do kupienia... Są jeszcze jakieś sposoby?

Mam nadzieję, że po moim temacie już nikt nie będzie miał problemów z mpc60 i odpoczniecie trochę. C=(

MPC-forum moim guru. ;)

A tutaj stronka, którą posiłkuję przez translatora. :P

http://www.rogerlinndesign.com/mpc60-software-faq.html
What Is A DJ If He Can't Scratch?
EasyB
Pad5

Tak, jak miałem eps classic to ten sposób działał. Raczej zadziała i z 60.
Awatar użytkownika
2rec
Pad1

Ktoś może bardziej rozwinąć wypowiedź niż Easy-E?

Ale dzięki. :)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Tylko co tu w sumie rozwijać? ;>
EasyB
Pad5

rozwijam:
Wspomniany przez ciebie trick z dyskietką (zaklejenie okienka) powinien zadziałać z mpc 60, którą posiadasz.
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

działa z każdymi dyskietkami - to okienko jest właśnie informacją dla stacji dyskietek że dyskietka obsługuje format HD czyli High Density. DD to zwykłe Double Density - widać że nigdy Amigi w łapkach nie miałeś :D :D :D. swojego czasu to się nawet nawiercało takie otworki i dyskietki po sformatowaniu działały jako HD :D :D :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

Tote - GIMBY NIE ZNAJO :P
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

Obrazek
:D :D :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
2rec
Pad1

O już lepiej. Tylko bez gimbów bo gniecie mi to jaja. :|
Awatar użytkownika
b0b
Pad7

GIMBY NIE MAJO

żartówka oczywiście! :D
ODPOWIEDZ