Wszystko podłączone do karty muzycznej: Behringer UCA 202
Mixer: Vestax PMC05
Problem jest w tym, że igła skacze przy skreczingu plus talerz nie wydala, boto paskowiec jest. Teraz pytanie jest takie, w co zainwestować żeby przy jak najmniejszym wydatku stworzyć z tego sprzęcik nadający się do skreczu. Z góry dzięki
Proponuję zmienić ortofona na pro s lub shure m44-7 (potrzebna jest przy okazji poprawna kalibracja ramienia). Mam wrażenie, że masz "ciężką rękę" i dlatego dodatkowo skacze. Podaj jeszcze, jakim hajsem dysponujesz.
Aa no to spoko, pasiła by mi taka opcja. Myślisz, że znajdzie się kupiec na tego mojego ortofona? I czy ten ortofon pro s będzie dobry też do samplingu?
jak sama nazwa wskazuje igłą ma szlif sferyczny, tak więc jakość podczas odtwarzania jest mniejsza, ale nie na tyle, by zaraz kupić inną w razie czego mozesz wymienić na eliptyka, za chyba kolejną stówkę btw, miałeś kupić shure M44-7 a nie pro s i w dalszym ciągu nie podałeś budrzetu
Niby fajne, ale jeszcze mozesz się upewnić, czy są w zestawie slipmaty. Btw, jak chcesz to mogę Ci sprzedać swojego Vesta 2300, ma uciąg 2.7kgfcm, wyświetlacz pitcha i joystick (łatwiej coś zgrywać), a co do reszty, to ma oszlifowany i wypolerowany talerz (lustro) i "Internal ground mod", czyli uziemiony jest wewnętrznie, nie trzeba podłączać uziemienia do mixera. BTW, jest nowa igła