Czy sie da?

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
elgrecjano
Pad1

Witam, szukałem na tym forum, znalazłem, sam poszponciłem i zrobiłem mianowicie:
Program z instrumentem rozciągniętym na 64 pady. Wszystko ok ale brzmienie jest w h**j płaskie, tylko stringi złączone z brassem dały mi oczekiwany efekt, a przynajmniej zbliżony, a teraz pytanko czy robie coś nie tak czy to po prostu jakiś fenomen "esek"
[youtube]uwzChOxuIZs[/youtube]

Wstawiaj linki w poprawne BBkody // dudi
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Albo jestem zmęczony po wczorajszym wieczorze, albo po prostu nie wiem o co pytasz? Jak rozciągnąłeś?
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

Myślę, że chodzi o 4 banki padów, czytaj 4 x 16 = 64. U mnie na MPC na przykład wszystko jest GIT, jak rozpisuję sobie pady na klawisz np.Jeśli chodzi o S to może być to kwestia ilości bitów ;>
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
elgrecjano
Pad1

Dudi chyba jestes zmęczony;) chodzi o chromatyczne rozłozenie sampla (tune +1; -1 etc...) U mnie jest niby tez ok z tym ze jezeli chce zeby niskie dźwięki były "soczyste" zgrywam z wtyczki czy syntezatora nutę c3 i ją rozciągam, ale wysokie dzwięki z tego sampla są kiepskie, więc na 2 program nagrywan c5 i też rozciągam, w efekcie mam 2 programy z czego korzystam tylko z jednego banku(na program) który jest "jadalny" a reszta to zbędna komplikacja. Jak to poprawić zeby na jednym programie wszystko ogarnąć??? Jacai mógłbyś mi podesłać swój przykładowy program, żebym ogarnął jak Ty to robisz????
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Za duży TUNE, dlatego jakość słaba. Zgraj więcej próbek i daj im (uśredniając) +/- 1 do 2. Wrzuć to do jednego programu, po co tworzysz dwa osobne?
elgrecjano
Pad1

nie wiem jak to objasnic ale nie moge utrafic momentu gdzie przejsc z tunowania 1 sampla na drugi.
próbowałem kierowac sie notami w sensie c3 pod c3 itd ale jakos niekoniecznie to brzmiało... mam problem ze stunowaniem tego;/
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Ściągnij sobie TO na wzór.
elgrecjano
Pad1

obadam to jutro dziekówa z góry;)
elgrecjano
Pad1

obadałem to jednak teraz. w sumie cos mi to rozjasniło ale jeszcze pytanko..., jakie nuty są tu użyte w tej paczce?
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

A nie pamiętam, bo kiedyś to tylko ściągnąłem, ale to nie moja paczka.
elgrecjano
Pad1

aha i tak dzieki. Przypomniała mi ta paczka o jednej zacnej rzeczy mianowicie o zapetlaniu sampla na padzie;) jeszcze raz dzieki i Pozdrówki
ODPOWIEDZ