Póki co jeszcze szkic, ale podrzucam puckę, bo się pobawiłem w różne opcje na MPC.
Na basie jest wahwah, o którym swojego czasu pisałem u siebie na stronie. Na wejściu beatbox nagrany na słuchawkach prosto do MPC. Miksu nie za szto jeszcze, ale mata panoćki coby nie było, że nic nie robię i nie daję szans innym na wytknięcie mi co tam znajdziecie do wytknięcia
Jak dla mnie to pięknie płynie, bębny jak zwykle konkretne ale niech ktoś inny się wypowie bo ja ogólnie jaram się takimi klimatami więc może nie jestem w 100% obiektywny
Dzięki man za rzucenie uchem. To właśnie ktoś kto się jara takimi klimatami ma tutaj najwięcej do powiedzenia (pomijając aspekty techniczne i mówiąc stricte o brzmieniu)
trochę jak byś zmieszał chore pomysły pana X ( ) ze swoim stylem
Czy mi się wydaję, czy za dużo jest na lewej słuchawce/lewym głośniku? Bitbox, Organy[kościelne] i dzwoneczki.
Ale basik dobry wykręciłeś
Przynajmniej miałem na czym sprawdzić nowe słuchawki.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Już masz nowe słuchafony? To nie są organy, ale po drastycznym zwolnieniu nieco tak wyszło, co akurat mi pasi. A mocno (chociaż nie całkowicie) na lewej stronie jest właśnie beatbox, celowo tak go ustawiłem.
Nie, żadna z tych próbek nie była nawet jeszcze w S1000 na zmianie bit rate, wszystko do tej pory zrobione było wyłącznie na 2k.
Sample jeszcze nie brzmią tak jak bym chciał i cały czas myślę o dodaniu czegoś więcej, ale dzięki za szczerą opinię
fajny swing na bębnach i bardzo fajne brzmienie, nad bassem bym posiedział. Główny sampel wg mnie troszkę za bardzo na prawym kanale. Odbiór jak najbardziej na tak
Tego swingu daje właśnie beatbox, sam się zdziwiłem jak to fajnie wyszło przez słuchawkę A na prawej gra tylko to skrzypnięcie, reszta trzyma się środka, może tak mocno przesunięty w lewo beatbox sprawia wrażenie, że sampel gra za mocno z prawej. Pokminię jeszcze nad tym przy ostatecznej wersji.
A z basem mówisz o brzmieniu czy ułożeniu?
1Sort na basie jest wahwah http://dudipan.eu/wah-wah-effect" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow jeśli o to pytasz?
EasyB jasna sprawa, bo tu jest tylko LPF z 2k, nie ma nawet grama EQ ani niczego innego jeszcze, więc na pewno nad brzmieniem popracuję.