Metronom - dźwięk

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Po odpaleniu MPC 2500 na szybkości wrzuciłem darmowego JJ OS'a, więc nawet nie wiem jak głośno pykał metronom na Akai OS'ie, ale na JJ'u standardowy dźwięk jest mega cicho. Działacie pany na takim, próbowaliście go resamplować i zwiększyć głośność, a może macie jakiś ciekawy i sprawdzony sampelek, bo JJ widziałem daje możliwość dość fajnej customizacji (ależ spolszczyłem :P) tego elementu?
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

Darmowy JJ obsługuje metronom w ten sam sposób co zwykły OS ?
W JJ'u 4.99 jest zakładka CLICK gdzie możesz zmienić głośność metronomu do 200% lub podmienić metronom na jakiś inny zsamplowany.
Możliwe że w nowszych wersjach darmowego JJ'a to już zostało zaimplementowane heh...
tak czy siak szukaj opcji CLICK a jeżeli znajdziesz i pozwoli ci to na zmianę metronomu to kliknij w to poniżej :)

>>>METRONOMY<<<
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

W zwykłym OSie nie ma opcji customizacji dźwięku metronomu. Mam zakładkę click (w JJ OS 3.10), to wszystko wiem, ale nie mogę zwiększyć do 200%, bo 100 jest maksem a to jest turbo cichy dźwięk jeśli chodzi o standardowy metronom. Mogę tam dać inny sampel zarówno dla samego metronomu, jak i dla akcentów, ale w sumie standardowy dźwięk w 2500 jest dobry - wyraźny i wyróżniający się spośród sampli. Kwestia zwiększenia volume dla gnoja :D

dzięki za paczkę z sampelkami ;) najwyżej po prostu podmienię
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

wydaje mi się że się go podciągnąć nie da bo on już chyba jest do 0dB znormalizowany....możesz spróbować go zresamplować i podciągnąć go trochę ale....hmmm nie sądze.
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Może mi się zdaje, że jest cichy, a on po prostu taki jest. Na jakim metronomie na swoim tysiaczku robisz?
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

PUKAJ SO BUTEM .
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Nie mogę, siedzę na stołku barowym. Gibam banią, ale już mnie kark boli. Chcę metronom.
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

Obrazek

PROSZĘ :V
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

hahah właśnie mi przypomniałeś, że mam gdzieś na chacie elektroniczny z korga LOL
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

dudi pisze:Może mi się zdaje, że jest cichy, a on po prostu taki jest. Na jakim metronomie na swoim tysiaczku robisz?
No ja robię na tysiączku ale akcent mam na 200 a zwykły na 180 :/
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Ale na tym standardowym dźwięku, czy na wgranym samplu? Bo sampla chyba mogę podgłośnić do 200.
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

na standartowym... :)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

muszę spróbować jeszcze raz później, może za słabo kółkiem kręciłem :P
ODPOWIEDZ