eBay.com
- Renn
- Pad2
Siema, zauważyłem że ceny kontrolerów na ebayu są tańcze o 25%, a przesyłki za darmo. Chodzi mi o Maschine Studio, który w polsce kosztuje 4.2tyś, a na eBayu 999$ (3tyś). Jak wyglądają sprawy z kupnem czegoś na ebayu? mogę się czegokolwiek obawiać? długo sie czeka na przesyłke?
- bizon
- Moderator
http://www.usaimport.pl/kalkulator" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Oblicz sobie clo. Czasem sie jednak nie oplaca
Oblicz sobie clo. Czasem sie jednak nie oplaca
- bizon
- Moderator
W unii nie ma cla, to jest pewne. Stany czy Chiny juz trzeba doliczac clo.
- dudi
- Pad16
Teoretycznie tez, da sie to clo ominac jesli ktoc ci wysle pake jako gift, ale wszystko zalezy od sprzedajacego. Do tego dolicz koszt samej wysylki, ktory do Polski czesto potrafi byc jakims kosmosem. Jak chcialem zamowic kasety z Kanady, to za sama wysylke 30 sztuk rzucili mi ok. 400 zlotych
- Renn
- Pad2
http://www.ebay.pl/itm/Native-Instrumen ... 27e0febee4" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Pisze tutaj wysyłka za darmo, więc wydaje mi się że nie będę płacić dodatkowo jakiegoś hajsu, nawet jeśli bym zapłacił 400zł, to i tak mam Maschine Studio za 3.4tyś, a nie 4.2tyś. Link który podałem obejmuje aukcje jakiegoś sklepu, więc wydaje mi się że nie ma opcji żeby jakiś wałek wyszedł co o tym myślicie?
Pisze tutaj wysyłka za darmo, więc wydaje mi się że nie będę płacić dodatkowo jakiegoś hajsu, nawet jeśli bym zapłacił 400zł, to i tak mam Maschine Studio za 3.4tyś, a nie 4.2tyś. Link który podałem obejmuje aukcje jakiegoś sklepu, więc wydaje mi się że nie ma opcji żeby jakiś wałek wyszedł co o tym myślicie?
- bizon
- Moderator
Wyglada na spoko aukcje. Napisz do nich wiadomosc i sie upewnij czy do Polski za free wysylka.
- Renn
- Pad2
jeśli wysyłka za free to zapłace tylko 999$? nie będę musiał tego vatu itd płacić?
Na pytanie o transport odpisali mi coś takiego:
Hey Sebastian, Music Next Day offers free shipping for all the products we sell, but not every item can be shipped internationally. You can determine if a particular item is available for international shipping by using the shipping calculator. If you are unable to calculate shipping for an item to your country then that item can not be shipped there. Please note that there may still be tax or duties that may be charged by your country at time of delivery. Due to the expedient nature of our company, we are unable to take special requests for alternate shipping methods. We can only ship using the method specified on the listing. Thank you, Music Next Day.
Zrozumiałem z tego tylko tyle, że to zależy od państwa, czy zapłacę podatek i cło?
Na pytanie o transport odpisali mi coś takiego:
Hey Sebastian, Music Next Day offers free shipping for all the products we sell, but not every item can be shipped internationally. You can determine if a particular item is available for international shipping by using the shipping calculator. If you are unable to calculate shipping for an item to your country then that item can not be shipped there. Please note that there may still be tax or duties that may be charged by your country at time of delivery. Due to the expedient nature of our company, we are unable to take special requests for alternate shipping methods. We can only ship using the method specified on the listing. Thank you, Music Next Day.
Zrozumiałem z tego tylko tyle, że to zależy od państwa, czy zapłacę podatek i cło?
- bizon
- Moderator
Clo napewno zaplacisz. Sprawdz w tym kalkulatorze do ktorego link wczesniej wkleilem. Do Polski z tego co widzialem jest opcja wysylki za free. Czyli bedzie $999 + clo.
- Renn
- Pad2
Cena $ 999
Transport z USA do Polski $ 6597.98
Ubezpieczenie Transportu z USA do Polski $ 19.98
Cło $ 0
Akcyza $ 0
VAT(22%) $ 1675.73
Prowizja za nasze usługi $ 89.91
RAZEM $ 9382.6
Transport Drogą Morską
Produkt Sprzęt Audio
Cena $ 999
Transport z USA do Polski $ 2489.36
Cło $ 0
Akcyza $ 0
VAT(22%) $ 771.83
RAZEM $ 4370.08
nic z tego nie rozumiem, zapłace tylko VAT, bo cło 0,00?
EDIT: Dobra, wszystko jasne, zadzwoniłem do tego USA Import, gościu mi powiedział że wysyłka za darmo, chodzi tu głównie o to że DPD i inne firmy kurierskie które operują tymi przesyłkami, przy odbiorze mnie zetną z podatku Vat, cła i innych opłat, więc pewnie wyszło by jakieś 1.5tyś za same dodatkowe opłaty. Chyba że coś źle zrozumiałem?
Transport z USA do Polski $ 6597.98
Cło $ 0
Akcyza $ 0
VAT(22%) $ 1675.73
RAZEM $ 9382.6
Transport Drogą Morską
Produkt Sprzęt Audio
Cena $ 999
Transport z USA do Polski $ 2489.36
Cło $ 0
Akcyza $ 0
VAT(22%) $ 771.83
RAZEM $ 4370.08
nic z tego nie rozumiem, zapłace tylko VAT, bo cło 0,00?
EDIT: Dobra, wszystko jasne, zadzwoniłem do tego USA Import, gościu mi powiedział że wysyłka za darmo, chodzi tu głównie o to że DPD i inne firmy kurierskie które operują tymi przesyłkami, przy odbiorze mnie zetną z podatku Vat, cła i innych opłat, więc pewnie wyszło by jakieś 1.5tyś za same dodatkowe opłaty. Chyba że coś źle zrozumiałem?