Problem z zapisywaniem mpc 2k....

Wszystko na temat legendarnych MPC2000 i MPC2000xl.
Post Reply
OZbeer
Pad3

Siemanko!
Co może być przyczyną tego, iż nie słychać dźwięku po zapisaniu song'a(wchodząc w "program" tam gdzie wcześniej była napisana nazwa sampla jest napisane "no sound"). Dodam że przy zapisywaniu nie wybierałem takowej opcji. W sumie głupio mi was męczyć takimi pytaniami ale próbowałem sam dojść do tego i nic nie wymyśliłem :( ... Sprzętem się jeszcze długo nie bawiłem... zapisałem sobie jakąś tam pętle i chciałem ją dzisiaj odtworzyć(nie wyszło mi >< ).
Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrówki Piss Yo :)
"Jestem fetyszystą... lubię dobrą stopę"
dabek
Pad5

Moze po prostu nie zapisales sampli?
OZbeer
Pad3

Przy zapisywaniu wybrałem "all sequences and songs" ... Mam zapisać raz tak a raz wybierając "all programs and sounds"?
pietruh
Pad12

Chyba jest tak jak piszesz. Bo w "all seq and songs" nie ma mowy o samplach w 500 mam podobnie tylko mam opcje "save project".
We can play in the graveyard
Dream about joining in
dudi
Pad16

W 2000 nie zapiszesz jednorazowo całego projektu. Musisz pamiętać żeby zapisać osobno sekwencje i songa oraz program i sample. Wczytujesz później też najpierw sekwencje potem program i sample (albo na odwrót). Jak nie zmieścisz się na jednej dyskietce to będzie wołało i przy zapisie i przy wczytywaniu o kolejne. Na dłuższą metę polecam szanować miejsce i nie robić projektów na przesadnej ilości flopków. Patenty, pateciki :)
OZbeer
Pad3

To już wiadomka co jest grane :D ... Dzięki jeszcze raz za pomoc i "patenty" :blush:
dudi
Pad16

Patenty to właśnie musisz rozkminić żeby sample zajmowały jak najmniej :)
Post Reply