Całość niedługo.
Czemu kwadratowo? Umiejętne używanie wtyk daje efekty nieraz ciężkie do rozpoznania vs hardware. Zresztą coraz więcej (jeśli nie większość już) profesjonalnych studio miksuję na wtykach. Oczywiście konwertery itp. jak i wtyki muszą być dobrane z głową ale przy odrobinie wiedzy dobre efekty można uzyskać teraz prawie na każdym w miarę nowoczesnym kompie. Trzeba się tylko trochę zagłębić w temat. Z ciekawostek ostatnio czytałem że obecny światowy hit "Happy" był w całości wyprodukowany i zmiksowany w "pudełku"... Zresztą takich przykładów można by mnożyć. Pzdr!Barto wrote:A no !@#$%^&* nie lubie trzaskać miksu na wtyczkach za kwadratowo dla mnie, niedlugo przyjdzie mi Tascam 464 wiec juz odstawiam komputerek i do tego chyba jeszcze na wakacje zakupie S950 także będzie dobrze wchuuj..![]()
Amen!EasyB wrote:Nie wierz ślepo w te "analogowe brzmienie" bo samo przepuszczenie prze kasete, może bardziej zdegradować brzmienie niż je polepszyć. Z ogarniętym realizatorem pracującym na wtyczkach pewno nie miał byś najmniejszych szans.
I tego się trzymaj. Tobie ma to pasować.Barto wrote:Ziomy, ja poprostu nie lubię nowych brzmień.![]()
Bardziej się jaram brzmieniem z samplerów i taśm niż z wtyczek, amen!
Kwestia gustu.