Witam serdecznie samplermastery
Mam pewien problem z moją czarnulką i zupełnie nie wiem jak go rozwiązać... Może komuś z was przytrafiły się podobne problemy i będzie w stanie mi pomóc.
Otuż czasami, kiedy kopiuje sekwencje np z 01 na 02 to coś dziwnego dzieje się z jednym z parametrów od "Sequence", konkretnie z "Time signature". Właściwie to zawsze zostawiam go nietkniętego, jedyne co zdarza mi się zmienić to pierwszą liczbe od "Bar: ". Przy niektórych tylko projektach przy kopiowaniu seq zmienia mi się taktowanie (o ile dobrze rozumiem ten parametr) i ustawia sie jakis losowy, psuje całośc, tak ze zagra tylko pół pierwszego baru i przeskakuje do następnego, a następny gra dwa razy dłużej... Próbuje ten parametr ustawic spowrotem na właściwy i niby się zmienia, ale jak wyjde z tego menu to wraca do poprzedniego, błędnego ustawienia albo ustawia jeszcze inny....
Licze że ktoś podsunie mi jakieś rozwiązanie, jakiś trop, bo nie mam już siły wyklepywać całych sekwencji od zera za każdym razem..
PS. Zauważyłem że zazwyczaj dzieje się tak z sekwencjami które długo leżą nie ruszane, ale to może być tylko mylne wrażenie...
Dzięki z góry
Zmieniające się parametry przy kopiowaniu sekwencji
- dejot
- Padawan
https://soundcloud.com/dejotstg" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- dudi
- Pad16
Jak kopiujesz sekwencję to powinno skopiować wszystkie ustawienia włącznie z tempem i długością. Jak seq 01 jest na 4 bary i 90bpm, to tyle samo będzie miała seq 02. Może ty nie kopiujesz całej sekwencji tylko pojedyncze tracki albo bary?
Długie leżenie projektu nie ma nic do rzeczy
Długie leżenie projektu nie ma nic do rzeczy
- dejot
- Padawan
Dzięki za odpowiedź..
Kopiuje całą sekwencje... wiem, że kopiują się wszystkie ustawienia z pierwszej seq i tego oczekuje, ale czasami jest tak jak napisałem, a robie niby wszystko jak należy, czyli klawisz "PARAMS" i "Copy sequence", wrzucam z 01 do 02 i jest błędnie, jak wrzucam do 03 jest już spoko.. Wygląda mi to strasznie losowo. Ogólnie mój problem wydaje mi sie nie logiczny i pojawił się w narazie w dwóch-trzech projektach..
Jest jeszcze inna sprawa. Czasem zapisuje któryś projekt a pomimo to nie zapisze się kilka sekwencji (np. 01 sie zapisze, a 02 już nie, reszta spoko). Zaczynam podejżewać o wine soft mpc albo karte pamięci, ale cięzko stwierdzić. Na zagranicznych forach nic nie znalazłem póki co....
Kopiuje całą sekwencje... wiem, że kopiują się wszystkie ustawienia z pierwszej seq i tego oczekuje, ale czasami jest tak jak napisałem, a robie niby wszystko jak należy, czyli klawisz "PARAMS" i "Copy sequence", wrzucam z 01 do 02 i jest błędnie, jak wrzucam do 03 jest już spoko.. Wygląda mi to strasznie losowo. Ogólnie mój problem wydaje mi sie nie logiczny i pojawił się w narazie w dwóch-trzech projektach..
Jest jeszcze inna sprawa. Czasem zapisuje któryś projekt a pomimo to nie zapisze się kilka sekwencji (np. 01 sie zapisze, a 02 już nie, reszta spoko). Zaczynam podejżewać o wine soft mpc albo karte pamięci, ale cięzko stwierdzić. Na zagranicznych forach nic nie znalazłem póki co....
https://soundcloud.com/dejotstg" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow