Jestem posiadaczem nowej mpc stara MPC500 jest na sprzedaz jezeli kogos to interesuje.
Moze mi kos cos o niej poweidziec np jakie pliki czyta i w jakiej jakosci.
BO jak narazie to uporac sie nie moge z wrzuceniem na pada dzwiekow
MPC Renaissance - problem ze sterownikami
- DonPadzior
- Admin
łooooojezu......
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- weedman342
- Pad3
ola boga
Mow czemu jak wrzucam dzwiek na pada nie slysze go
Moze jakis update potrzebny ?
Mow czemu jak wrzucam dzwiek na pada nie slysze go
Moze jakis update potrzebny ?
WEEDMAN POZDRAWIA
- DonPadzior
- Admin
a czy aby ów pad zostaje wtłoczony poprzez twoje mięśnie palców ręki ???? hehehe
nie wiem stary poczekaj na kogoś kto ma rena
nie wiem stary poczekaj na kogoś kto ma rena
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- KAIXER
- Pad1
Przeciagnij sampel z listy po lewej stronie ekranu na pada myszka lub wejdz poprzez mpc w browser zaznacz sampel uderz w pada pod ktory chcesz go zrzucic i wcisnij load , jesli dalej ne slyszysz to najwyrazniej masz cos w ustawieniach dzwieku pomieszane
https://soundcloud.com/rafa-sok" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- dudi
- Pad16
Ja mogę:weedman342 wrote:Moze mi kos cos o niej poweidziec
1. To nie sampler tylko kontroler - PRZENIOSŁEM
2. Kupiłeś i nie masz najmniejszego pojęcia?
a) manual
b) forum
c) nie rób znów zbiorczego bałaganu w jednym wątku (bo twój ostatni temat jest legendą, niestety niepraktyczną)
- KAIXER
- Pad1
Wujek D cierpki jak wino no ale bez tego byłby bajzel jak na wiejskiej
https://soundcloud.com/rafa-sok" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- weedman342
- Pad3
Opcja panowie jest taka aby odsluchac ustawiony PAD na glosnikach trzeba w ustawieniach programu MPC zmienic z ASIO na Windows audio. a jezeli chcial bym odluchac na sluchawkac zeby nie denerwowac sasiadow co musze zmienic w ustawieniach ?
WEEDMAN POZDRAWIA
- KAIXER
- Pad1
Nie kolego to co napisales to zmieniasz sterownik z asio na windowsowzki na wyjsciu da ci to tylko to ze bedziesz mial weksza latencje czyli opznienie i bedzie ci charczalo jak wrzucisz duo sampli wtyczek itp , chyba porwales sie z motyka na slonce , wejdz w panel sterowania wndowsa ustaw sobie jako glowny out sterownik asio lub asio ren i w ustawieniach dzwieku softu mpc ustaw TAKI SAM JAK W WINDOWSIE .
Jesli nie chcesz draznic sasiadow to po prostu wylacz wieze czy co tam masz i wepnijsie sluchawkami w renate bedziesz miec out w sluchawach.
Przeczytaj manuala bo naprawde duzo reczy sie dowiesz
pozdro
Jesli nie chcesz draznic sasiadow to po prostu wylacz wieze czy co tam masz i wepnijsie sluchawkami w renate bedziesz miec out w sluchawach.
Przeczytaj manuala bo naprawde duzo reczy sie dowiesz
pozdro
- weedman342
- Pad3
a dokladnie gdzie to zmieniam w panel sterowania->sound ?
WEEDMAN POZDRAWIA
- KAIXER
- Pad1
http://www.google.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- dudi
- Pad16
Już po części wiesz skąd bierze się ma cierpkość w tym przypadkuKAIXER wrote: http://www.google.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- weedman342
- Pad3
Kurcze nie moge znalesc tego w google, zainstalowalem sterowniki relatek (ogolnie to nie posiadam odzielnej karty dzwiekowej jest ona zintegrowana) jezeli ktos ustawial to niech opisze ten zniecny proces.
WEEDMAN POZDRAWIA
-
- Pad1
(Nie jestem pewien czy to w jakiś sposób pomoże)
Ale warto przynajmniej spróbować
Przed odpaleniem dawa od akai wykonaj następujące operacje
-Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót „Mój Komputer”
-Zaznacz opcję „Zarządzaj”
-Przejdź do zakładki „Usługi i aplikacje”
-W zakładce „Usługi i aplikacje” wybierz kategorie „Usługi”
-Znajdź na liście usługę „Windows Audio” oraz klikając prawym przyciskiem myszy wybierz opcje „Zatrzymaj”
-Odpal dawa akai'owskiego
-Ustaw Audio Device Type na „ASIO” (Reszta według możliwości i uznania)
-W tym momencie powinno wszystko hulać
-Jeżeli powyższe operację nie przyniosły pożądanego skutku to jest mi bardzo przykro
Ale warto przynajmniej spróbować
Przed odpaleniem dawa od akai wykonaj następujące operacje
-Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót „Mój Komputer”
-Zaznacz opcję „Zarządzaj”
-Przejdź do zakładki „Usługi i aplikacje”
-W zakładce „Usługi i aplikacje” wybierz kategorie „Usługi”
-Znajdź na liście usługę „Windows Audio” oraz klikając prawym przyciskiem myszy wybierz opcje „Zatrzymaj”
-Odpal dawa akai'owskiego
-Ustaw Audio Device Type na „ASIO” (Reszta według możliwości i uznania)
-W tym momencie powinno wszystko hulać
-Jeżeli powyższe operację nie przyniosły pożądanego skutku to jest mi bardzo przykro
- weedman342
- Pad3
nie pomoglo , sa 2 audio obydwa zatrzymalem i nic.
Na ASIO-DEVICE test dzwieku slychac w sluchawkach.
Ale gdy chce grac nie slychac dzwiekow po uderzeniu w PADA
No normalnie nie dobrze
Na ASIO-DEVICE test dzwieku slychac w sluchawkach.
Ale gdy chce grac nie slychac dzwiekow po uderzeniu w PADA
No normalnie nie dobrze
Last edited by dudi on 02 Jun 2014, 10:37, edited 1 time in total.
Reason: Edytuj posty!
Reason: Edytuj posty!
WEEDMAN POZDRAWIA
- weedman342
- Pad3
preferneces audio
Audio device type ASIO
Device MPC renaissance ASIO Driver
Active input Chanels in 1+2
tak mam ustawione w DAWIE.
a w prawym dolnym rogu ekranu mam ustawione w windows 7 speakers AKAI MPC REN... i obok speakres relatek + relatek sterownik ktory tez ma jakies opcje ale chyba malo istotne
Audio device type ASIO
Device MPC renaissance ASIO Driver
Active input Chanels in 1+2
tak mam ustawione w DAWIE.
a w prawym dolnym rogu ekranu mam ustawione w windows 7 speakers AKAI MPC REN... i obok speakres relatek + relatek sterownik ktory tez ma jakies opcje ale chyba malo istotne
WEEDMAN POZDRAWIA
- DonPadzior
- Admin
MPC renaissance ASIO sprawia że twój kontroler jest kara muzyczną ty chcesz mieć głos z kompa więc jeśli masz zainstalowany jeszcze jakis inny sterownik Asio (inny niz MPC renaissance ASIO Driver) to w zakładce Audio device type ASIO wybierz ten sterownik a nie Renaissance. najlpiej to zainstaluj sobie ASIO4ALL i tego wybierz w opcjach.