Problem z pokrętłem jog wheel w JJ OS

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
1Sort
Pad3

Witam, dziwna rzecz mnie dziś spotkała w mojej mpc1000. Ostatnio bawiłem się troche i chciałem popróbować jak się ma JJOS 5.00. Później zainstalowałem spowrotem JJOS 3.15. Ale chyba przy okazji zainstalowałem coś innego jeszcze, bo na ekranie startowym mam napis coś o tap tempo, nie jestem teraz w stanie dokładnie sprawdzić. Teraz akcja się ma tak: Ustawiam t/a na 1/16, swing na 50 % i grając np same hi haty równo, mpc samo mi je przestawia w jakieś dziwne ułożenie. Tak jakby przesuwało o jedną kratkę w prawo wszystko ;O Może ktoś spotkał się z takim problemem, a jak nie to może ktoś wie jak odinstalować JJOS, żebym zainstalował od nowa na czysto? Format karty już robiłem, JJOS został
1Sort
Pad3

Dobra z tym już sobie poradziłem, ale niespodziewanie po naprawie to główne pokrętło zaczęło mi się strasznie ścinać (nie reaguje na każdy ruch) Czy to jest jakieś fatum?!
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

1Sort pisze:Czy to jest jakieś fatum?!
Prawdopodobnie nie, ale warto zadzwonić w tej kwestii do Wróża Krzysia. On najprędzej coś doradzi nie znając szczegółów :V
1Sort
Pad3

A ktoś może się orientuje gdzie w Polsce są jakieś serwisy tego typu sprzętów?
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

A próbowałeś odpalić MPC trzymając ERASE do załadowania systemu? Jak nie to spróbuj tego sposobu zanim będziesz myślał o wysyłaniu na serwis sprawnej maszyny.
Awatar użytkownika
zaloo
Padawan

Serwisem zajmuję sie AUDIOSTACJA. Sam ostatnio wymieniałem u nich micro switch'e. Znajdują się w między jabłonną a warszawą jadąc od strony legionowa.
https://soundcloud.com/zaloo-beats" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
1Sort
Pad3

Nj próbowałem włączać z erasem. Ale wpadł mi do głowy pewien pomysł. Nie orientujecie się może czy w mpc jest jakaś opcja do ustawienia czułości tego pokrętła? Bo kurcze zauważyłem, że zawsze zaskakuje po 4 "pyknięciach" :)

Dobra. Elegancko, to głupota była. Można zmienić temat na przyszłość na np. Problem z pokrętłem Jog Wheel, albo coś. A tu rozwiązanie: mode --> PAD10 --> Data Wheel Type (wybieramy 1). Tylko nie wiem czy to nie jest tylko przy JJOS
Ostatnio zmieniony 09 lip 2014, 21:36 przez dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Edytuj posty!
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Przeszło mi to przez myśl, ale napisałeś, że strasznie ścina, więc zrezygnowałem z tej podpowiedzi haha
Grunt, że problem rozwiązany :)
ODPOWIEDZ