Mpc 2000xl Akai Electric CO Ltd ,a AKAI professional M.I CO

Wszystko na temat legendarnych MPC2000 i MPC2000xl.
Post Reply
leo
Padawan

Witam
Zastanawia mnie czy jest jakaś różnica pomiędzy xlk'ami produkowanymi do 2000r (Akai Electric CO Ltd) a tymi wypuszczonymi po 2000 roku na ktorych widnieje nazwa firmy (AKAI professional M.I CO).Akai Professional M.I CO można znalezć min. na mpc 2500 i 1000( nie wszystkich).Przeszukując strony natknełem się na ciekawostkę, otóż produkcja mpc 2000 xl zakończyła się w 2001 roku, jednak nowsze modele szarej xl'ki z nowym logo AKAI (niby numark) są z 2002 roku, na nich rownież jest AKAI professional M.I CO, słyszałem że nowe logo Akai sugeruje że to produkcja Numark.Nurtuje mnie to ponieważ moja xl jest z 2001 r , a wiem że stara oryginalna Akai Electric CO widniała na mpc 60 i 3000. Wie ktoś może czy była jakaś różnica w produkcji xl'ek po 2000 roku gdy Akai Electric zostało przejęte przez Akai professional M.I,może ktoś zauważył że xl'ki wyprodukowane po 2000 roku lub te z nowym logiem Akai są wadliwe?.
Z góry dzięki
DonPadzior
Admin

ta...ja słyszałem że te wypuszczone po 2000r. mają wbudowany 2x oversampling który sie załącza po wprowadzeniu numeru karty kredytowej. Numer ten mozesz jednak wprowadzić w specjalnym/ukrytym submenu za pomocą padów ale menu to staje sie dopiero dostępne w momencie gdy klepniesz trzy światowej klasy bangery pod rząd. Problem w tym że kwalifikacja twojego bitu zależna jest od specjalnie napisanego algorytmu którego próg kwalifikacji jest strasznie zawyżony (błąd w programowaniu) i tylko kilku farciarzom na świecie udało się odblokować pełen potencjał tych maszynek. Do tej pory algorytm nie został scrackowany :/.
pre 2000 natomiast mają wszystko już odblokowane i nie trzeba sie pierdzielić...

a tak na poważnie to...poszukaj na forum bo było już wałkowane i.....nie wierz we wszystko co mówi internet :D

PS. Witamy na Forum :D :D :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Post Reply