Witam!
Nie wiem czy do odpowiedniego działu, więc z góry przepraszam za błąd)
Mam problem z moją MPCetką. Kiedy włączam program odpowiedzialny za MPC, cały czas mi wyskakuje, iż stacja A jest otwarta i nie gotowa do użycia. I nie wiem za bardzo o co chodzi, szukając po sieci, miałem pomysł by wejść w BIOS i wyłączyć stację dyskietek (Stacja dyskietek u mnie odpowiedzialna jest za A). Ale zanim zacznę coś kombinować, wolę spytać doświadczonych osób).
Druga sprawa w poradniku/tutorialu (kto jak woli) mam wcisnąć przycisk Browser i będę tam miał swoje wgrane perkusje i tutaj kolejny problem bo takich nie mam, a nigdzie w swoich plikach nie mogę ich znaleźć? Czy źle zainstalowałem całe oprogramowanie? Jednakże postępowałem zgodnie z instrukcją.
Trzecia sprawa to aktualizacja, niby mam starą wersję oprogramowania, jednakże jak naciskam link do oficjalnej strony AKAI to wyświetla się mi ich główna i nie ma żadnych patchy.
Czy robię coś źle?
Proszę o wyrozumiałość jeśli, ktoś straci nerwy.
Z poważaniem
ParnKalisz
Problem z MPC Studio
Oj przyjacielu długa droga przed tobą
Odpowiem na dwa pytania.
Jak naciśniesz browse to musisz później wskazać jeszcze odpowiedni katalog możesz sobie tez włączyć filtr, czy chcesz przeglądać sample, czy np programy.
Co do upgrade'u to wszystko znajdziesz na stronie producenta, poszperaj zaktualizuj soft i hardware !
Powodzenia
Odpowiem na dwa pytania.
Jak naciśniesz browse to musisz później wskazać jeszcze odpowiedni katalog możesz sobie tez włączyć filtr, czy chcesz przeglądać sample, czy np programy.
Co do upgrade'u to wszystko znajdziesz na stronie producenta, poszperaj zaktualizuj soft i hardware !
Powodzenia