m-audio m-track problem z wyjściem

Potrzebujesz interfejsu, monitorów, słuchawek? Masz inne pytania? Zadaj je tu.
Post Reply
sgorkas
Padawan

Witam ! Ostatnio kupiłem ww. interfejs i mam z nim problem :/ . Otóż po podłączeniu głośników do wyjścia głównego dźwięk jest przesterowany, są w nim szumy i zniekształcenia. Jednak po podłączeniu do wyjścia słuchawkowego wszystkie ww. problemy znikają. Dodam że używam marketowe głośniki, nie żadne monitory. Przy słuchawkach problem jakości dźwięku znika lecz w tym przypadku wejście słuchawkowe jest głośniejsze przy 25% głośności od wyjścia głównego przy 100%. Zarówno słuchawki jak i głośniki są podłączane przy pomocy pozłacanej przejściówki Jack-miniJack. Czy któś spotkał się już z takim problem ? Coś mogę zrobić czy pozostaje mi reklamacja ? Na koniec dodam że mam zainstalowane sterowniki asio4all i ableton live lite 9. Proszę o szybką odpowiedź !
DonPadzior
Admin

a dlaczego używasz ASIO4ALL z M-Audio ?
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
EasyB
Pad5

Daj specyfikację głośników, pewno tu leży problem.
DirtyDrumzStudio
Moderator

Standardowa procedura powinna wygladac tak ze bierzesz interfejs do kolezki sprawdzasz u niego jak trybi zeby wyeleminowac wine swojego kompa, pozniej kable sprawdzasz a na koncu glosniki.
sgorkas
Padawan

sgorkas
Padawan

Podłączyłem subwoofer do interfejsu i też gra trochę ciszej ale w jakości nie ma różnicy więc myślę że temat można zamknąć.
Post Reply