MPC 2500 a długość sekwencji i takie sprawy

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
Edward1
Padawan

Hej wszystkim .
Jestem nowy na forum .
No właśnie jako, że AKAI wg. mnie nie wypuści już stuprocentowego hardware'u , to pragne poczuć klimat pracy z AKAI MPC 2500 - który został wypuszczony w innych czasach .

Lubie sobie utrudniać, więc może dlatego mam parcie na normalny sprzęt, a troche przy okazji by odpoczęły oczy oraz kreatywność zaliczyłaby progresję .

Dobra przejde do rzeczy , zanim kupie chciałbym wiedzieć tylko jaka jest długość sekwencji do zaprogramowania w tej empecetce, bo pisze 100 000 zdarzeń, a ja nie wiem o co im chodziło .
Podam linka :

http://www.stagefield.pl/AKAI-mpc2500-p-1240.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Nie tworze strikte hip hopu, raczej bliżej mi do mroczniejszych klimatów, ale pozytywnych, rzecz jasna . Nie mylcie z death metalem :/
Swego czasu chciałem kupić Elektron Octatrack, ale wydaje mi się teraz, że umoczyłbym kasę . Octatrack ma duże ograniczenia i długość sekwencji to tylko 64 kroków, a jak w MPC 2500 - ile tam można sobie pozwolić, aby być zadowolonym ???

Wychowałem się na FL Studio, teraz tworze w Abletonie, ale nie widziałbym problemu dalszej obróbki w DAW-ie - śladów zaimportowanych tam - w celu dokonania miksu .
Po prostu chce sobie usiąść na kanapie i grać w każdej chwili, kontrolery nie wchodzą w gre, a i zależy mi na fajnych padzikach .

To byłoby na tyle i pozdrawiam ...
Awatar użytkownika
whiterabbit
Pad1

Max dlugość 1sekwencji to 999 taktów, ale to zależy od sygnatury i tempa ile to będzie trwało :D
Caly kawalek ogarniesz w jednej, a sekwencji masz 99. Co do 100tys zdarzeń to na same nuty to jest w xuj, ale niektore MPC (2kxl, 4k, 1k/2,5k z JJOS) mają i 300tys.. i jak się nagrywa automatyzację do jakiegoś innego syntezatora to się przydaje :)
https://soundcloud.com/follow-the-white-rabbit-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Edward1
Padawan

a to empecetka bije na ryło tego Octatracka ehh, no dzięki, pozdro .
ODPOWIEDZ