Zwracam się do Was, bo przydałaby mi się pomoc przy zakupach do "studia" (czyt. sypialni 8m2

Budżet, którym dysponuję, to ok. 4500 zł na całość (MPCte 2500 mam od niedawna, także pierwszy zakup już za mną

Lista zakupów:
1. Monitory (póki co myślę o KRK RP5 - pokój mały (2,5m x 3,2m), to i nie wiem czy jest sens coś większego brać, a opinie mają raczej pozytywne).
2. Gramofon (z napędem bezpośrednim, żeby móc czasem dograć jakiś skrecz oprócz samplowania).
3. Mixer (tutaj jestem totalnie zielony)
3. Syntezator (mocno jaram się g-funkiem, więc syntezator zdecydowanie się przyda; na chwilę obecną mam na oku Microkorga i Novation Mininova).
Co sądzicie? Przyznam, że największą zagwozdkę mam z gramofonem i mixerem. Zastanawiam się nad gramem Reloop RP-6000 MK6, ale nie wiem czy to nie jest "przesada", jeżeli ma służyć do samplowania i dogrywania okazyjnych skreczy. No a z mikserem to już w ogóle nie mam pojęcia na co patrzeć.
Generalnie chciałbym, aby MPCta była sercem studia - i tu też mam pytanie: czy da radę całkowicie pominąć kompa w procesie produkcji? Mam na myśli, że kawałek od A do Z zostaje "zrobiony" na sprzęcie. Jeżeli tak, to czego jeszcze bym potrzebował?
To chyba tyle