Kabel zasilający Akai s900

Wszelkie inne samplery (Akai S, E-mu, Roland, etc.)
Post Reply
smola
Pad1

Witam panowie.

Dziś doszła do mnie Ska. Brak w niej nisetety kabla zasilającego, wejście jak na zdjęciu:

Image

Z tego co zdążyłem się dowiedzieć jest to stary typ kabla zasilającego i nie tak łatwo będzie go dostać, trochę mnie to zmartwiło nie powiem...

Ktoś wie jak szukać tego cuda na terenie UK? A jak się nie uda to gdziekolwiek?

Pomożecie? :)
Ryba
Admin

może ten będzie pasować?

edit. nie, to nie ten był :D
smola
Pad1

Taki sam wlasnie znalazlem na ebayu, ale nie wiem czy będzie pasował... zaraz napisze jeszcze na mpc-forums, może tam coś podpowiedzą...
DonPadzior
Admin

ciebie interesuje gniazdo C10
http://en.wikipedia.org/wiki/IEC_60320

wiec szukaj kabla z oznaczeniem C10, ale na twoim miejscu to bym się nie pi****lił i po prostu przelutował cały socket (5min roboty :/ a angielski socket kosztuje grosze... hmmm.... pensy :D).
Jeżeli nie chcesz czekać to poprostu przytnij zwykły kettle kabel nożem do tapet i rozciągnij delikatnie piny (różnica pomiędzy roztawem angielskicvh a tych na obrazku to 4 mm) :D
tak czy siak na pewno nic nie popalisz :/.

PS. skąd ty jezdeś tak apropos ? jak nie daleko to mógłbym może ci to ogarnąc jakbym znalazł kfile :niepewny:

EDIT:
http://www.ebay.co.uk/itm/IEC-Male-Chas ... 2339c4f1b6
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Ryba
Admin

ciężko będzie znaleźć są tylko z poziomymi otworami + uziemiający (C20) :/

ps. tak samo bym zrobił jak TTP doradza :D
smola
Pad1

Jestem z Telford, co do lutowania to nie wiem czy sam bym się tego podjął... Nie chciałbym właśnie nic spier...no właśnie :D Jutro może rozkręce go i zobacze jak to wygląda od środka... ehh nie dobrze ;P

Edit: Dobra, odkręciłem i pokazałem Ojcu, mówi że się podejmie :D Zamawiam gniazdo, dzięki za podpowiedzi :)

Aha, no i oczywiście wtedy lutuje normalnie dwa kable, a środkowe uziemienie zostawiam sobie w spokoju?
DonPadzior
Admin

to jakieś 80 mil ode mnie :/ ale w przyszłą środę/czwartek jadę do stoke on trent po placki więc jest cień szansy ze nadrobię trochę drogi :/

EDIT:
ok olej skoro stary sie podejmie heheheheh
tak ...uziemienie zostawiasz...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
smola
Pad1

Rubber Soul Records? :) Kiedyś sie musimy ustawić na to wygląda hehe :) Dzięki za dobre chęci :)
DonPadzior
Admin

smola wrote:Rubber Soul Records? :) Kiedyś sie musimy ustawić na to wygląda hehe :)
ta jes :D :D :D
smola
Pad1

http://www.ebay.co.uk/itm/331321626778" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Chyba jednak nie będę się bawił w lutowanie :)
Post Reply