Podwojny dzwiek przy odtwarzaniu nagrania

Wszystko na temat legendarnych MPC2000 i MPC2000xl.
ODPOWIEDZ
He4t
Padawan

Witam!
Nabylem mpc 2000 xl i mam problem.Gdy nagrywam sekwencje i wybijam szybszym tempem rytm,wszystko jest ok, ale gdy juz koncze petle i mpc odtwarza to co nagralem to efekt jest zupelnie inny, dzwiek odtwarzany jest podwojnie rytm jest zupelnie inny niz wybilem.W momencie nagrywania wszystko jest ok, lecz gdy juz odtwarzam record slychac jakbym co jakis czas uderzal podwojnie.Nagrania slychac dobrze gdy wybijam wolniej jakis rytm, lecz jak chcem szybciej np, szybki hat, to jest ten problem przy odtwarzaniu. Poradzcie cos przyjaciele :) czy to moze byc problem z sensorami czy cos w bebechach, a moze to jakas opcja?
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

do czego masz podłączoną mpc?
He4t
Padawan

Znalazlem przyczyne problemu, plynie ona z tad ze nie rowno gralem z metronomem, a wtedy dzwiek nagrany byl slyszalny jakby podwojnie poprostu nie rowno z tempem (moje gumowe ucho ) :>
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

No to po problemie :) 5!
beatshowbrothers

Kiedy chcesz grać szybko na padach polecam ustawienie opcji Timing na OFF w innym wypadku nuty które nagrasz są korygowane przez tą opcję wedle ustawienia.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

W 2k(xl) jest też "bonus feature", który musisz wyczuć. Niekontrolowane podwójne odpalenie próbki przy jednym uderzeniu najczęściej pojawia się jak do padów przy wspomnianych samplerach dopadnie się ktoś... nowy i "nieodpowiednio" w nie ciśnie :D
EasyB
Pad5

ja tak mam kiedy za mocno dziabne i w głowie mam niby wene :D
Przem
Pad1

dudi pisze:W 2k(xl) jest też "bonus feature", który musisz wyczuć. Niekontrolowane podwójne odpalenie próbki przy jednym uderzeniu najczęściej pojawia się jak do padów przy wspomnianych samplerach dopadnie się ktoś... nowy i "nieodpowiednio" w nie ciśnie :D
true :)
ODPOWIEDZ