Siema.
Raczkuję w samplowanych bitach. Mam kilka problemów z ogarnięciem Fl'a i nie udało mi się znaleźć rozwiązania.
Konkretnie:
1.Na Edisonie odpalam kawałek, daję autoslice. Pady automatycznie przypisują się do pociętych fragmentów. Czy da się nagrać pętle z tych pociętych kawałków bez wycinania do waw'a?
2.Idąc inną drogą, mając pętle waw. w jaki sposób dopasować ją do odpowiedniej tonacji i zmienić tempo? Bo wrzucając na pady wycięty kawałek zmienia tonację.
3. Na Fpc przypisując sample do padów czytałem ze trzeba zmienić dzwięk na Mono po to, żeby naciskając kolejny, poprzedni przestawal brzmieć. Tylko nie czaję gdzie to zmienić.
Wdzięczny będe niezmiernie za wyjaśnienie tych kilku spraw
Problem z samplowaniem
- aisbeatz
- Pad5
Tak czytam te pytania i nie do końca rozumiem dlaczego chcesz nagrywać pętle za pomocą Edisona, z tego co widzę to używasz FL'a 10 więc masz Fruity Slicexa. Za pomocą FS bez problemu możesz pociąć każdy sampel oraz nagrać loopa. Ponadto FS posiada wiele opcji przydatnych przy samplingu takich jak np. pitch, filtry itp. Jeśli chodzi o drugie pytanie to nie rozumiem dlaczego chcesz zmieniać tempo nagranego przez siebie loopa. Przecież zanim nagrasz loopa to musisz ogarnąć w jakim tempie chcesz go nagrać, jak już masz ustalone tempo i nagraną pętle to pod tą pętle robisz bit .
https://soundcloud.com/adam-stasi-ski-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- MadBullBeats
- Pad6
Na FPC jak klikniesz np pad 1 masz po prawej stronie u góry -- i -- ustaw tam 1 i 1 i po problemie
-
- Padawan
Witam. Jakiś czas już spedziłem na FLu i propnuje wystsować własne patenty. Edison to tylko edytor a nie sampler. Propounje zakrecić się koło Patternów bo tam się tak naprawde sampluje. Każdy musi odnaleść własną droge kreowania dziewków która z czasem staje sie banalenie prosta. Analiza to podstawa kombinować i jeśli się CHCE nie ma rzeczy nie możliwych ... Pozdrawiam Zajawkowicza bo jak już piszesz to znaczy że działasz. God BleSSSss.
<<<--)__----<{(=IIII (:... ////:( //.Dj Litera C.// )://// (:.... IIII=)}>----__(-->>>
- siemasz3
- Pad6
dwieEasyB pisze:łopata się należy.. albo dwie.
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- DonPadzior
- Admin
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.