Jeden z pierwszaków.

Podziel się tym co tworzysz i oceniaj bity innych.
Post Reply
Piersiowy
Padawan

[soundcloud]https://soundcloud.com/piersiowy/all-of-my-love[/soundcloud]

Hej!
Co poprawić, co wyrzucić, co dodać? :D Nie wiem czy dobrze wrzuciłem ten link, jeszcze nie ogarniam. Jak to śmiga waszym zdaniem (jeśli w ogóle śmiga >.<) ?
dudi
Pad16

Bas? Pusto, bębny sztywne i słabo brzmiące, sample nawet spoko, ale więcej ich musi być.
Piersiowy
Padawan

Więcej sampli tzn takich grających w tle, coś typu trąbka? cichszych i wypełniających właśnie to tło?
Co mogę zrobić z bębnami żeby ładniej bujały? Podasz jakieś sposoby albo chociaż tak mniej więcej żebym wiedział czego szukać? :D
Co do basu to jakoś nie mogłem go tutaj dopasować, słyszałem, że najlepiej wyciągać bass z tego samego źródła co sampelki tylko nie bardzo wiem jak mam go wyłonić z pośród innych dźwięków :/
Dzięki za opinie :)
dudi
Pad16

Można tak to ująć. Po prostu jest nudno i pusto, a to możesz zapełnić innymi samplami.

O wszystkim pisałem już ja i pisali inni. Patentów na brzmienie bębnów jest dużo, ale na ich swing poradzić może tylko ich dobre ułożenie.

Miałem maturę, ale nie wiedziałem jak rozwiązać test z matematyki i angielskiego, to zrobiłem tylko polski - logika podejścia do basu, który możesz dograć samemu, wyciągnąć low pass filtrem czy wyciąć w miejscu gdzie gra sam bas.
Piersiowy
Padawan

Poszperałem poszperałem i sporo tematów się znalazło :)
Wydaje mi się, że teorie już złapałem to teraz lecę do praktyki! :D
Dzięki.
Post Reply